Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.08.28. 16:05

Kaput tártak, tanévet nyitottak

<p>Nyíregyháza - TISZK-napot tartottak csütörtökön a nyírvidéki szakképző központban.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/kaput-tartak-tanevet-nyitottak/cn/szon-news-km_01-20080828-040352"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<dia width="900" height="700" alt="Kaput tártak, tanévet nyitottak 2008.08.28."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kaput_t_rtak__tan_vet_nyitottak_2008_08_28_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Kaput tártak, tanévet nyitottak 2008.08.28." /></a></dia></p>

Nagy volt a sürgés-forgás a Nyírvidék TISZK Kht. központi képzőműhelyében csütörtökön. A szakképzési tanévnyitón a Térségi Integrált Szakképző Központ munkatársai kettős célnak igyekeztek megfelelni:

Pódiumbeszélgetés

A foglalkoztatás, a felnõttképzés, az iskolarendszerû

szakképzés aktuális kérdéseirõl

folytattak eszmecserét a résztvevõk: Weinper Mária,

a Szociális és Munkaügyi Minisztlrium Felnõttképzési

és Szakképzési Fõosztályának

osztályvezetõje, Csabai Lászlóné,

Nyíregyháza polgármestere, Kathiné Juhász

Ildikó, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési

és Képzési Bizottság elnöke, Nagyné

Varga Katalin, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi

és Iparkamara titkára, Hajdu Sándor, a Nyírvudék

TISZK és a Nyírségi Szakképzés-szervezési

Társaság ügyvezetõje és Váradi

Istvánné, a Nyírvidék TISZK Kht. Igazgatók

Tanácsának soros elnöke.

– Egyrészt kilenc partnerintézményünk tantestületei ismerkedtek a centrummal, másrészt pedig megnyitottuk a tanévet egy hasznos pódiumbeszélgetéssel – közölte Hajdu Sándor, a Nyírvudék TISZK és a Nyírségi Szakképzés-szervezési Társaság ügyvezetője.

– Az illetékes minisztérium részéről Weinper Mária nyitotta meg a rendezvényt és ezzel együtt a tanévet. Szó esett a szakképzés törvényi változásairól, a szerkezeti és a tartalmi újdonságokról, az új OKJ bevezetésének tapasztalatairól is. A moduláris szakmai vizsgákról tartott összegzés azért is volt mintaértékű, mert az elmúlt tanévben debütált.

 

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!