Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.10. 11:49

Hittanversenyt rendeztek diákoknak Balsán

<p>Balsa - Az 5-6. és a 7-8. osztályos korcsoportban is a timáriak diadalmaskodtak, de a többi csapat is elismerésre méltó teljesítményt nyújtott.</p>

A Biblia évének jegyében telt a Tiszai Esperesi Kerület hittanversenye, amelyet a közelmúltban rendeztek meg Balsán. A buji, a gávai, a timári, a tiszanagyfalui és a tiszavasvári egyházközségekből érkezett görög katolikus hittanosok mérték össze tudásukat a lezárt borítékban érkezett feledatsor megoldásán.

A csapatok 3-3 főből álltak, így a közösségi munkában minden csapattagnak bőven jutott rész a felkészülésben. Közel 80 darab szentírási szakasz (perikópa) tartalmi ismerete volt előzetesen felkészülési feladatként kiadva a diákoknak. Az 5-6. és a 7-8. osztályos korcsoportban is a timáriak diadalmaskodtak, de a többi csapat is elismerésre méltó teljesítményt nyújtott.

Köszönet a balsai önkormányzatnak – mint házigazdának – a verseny lebonyolításáért és az azt követő finom ebédért – tájékoztatta lapunkat Bacsó János lelkész, kerületi hitoktatási referens.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!