Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.25. 14:08

Aratni csak pontosan, szépen

<p>Nyíregyháza - Óvatosságra inti a betakarítási munkálatokban részt vevőket a közlekedésrendészeti hatóság, amelynek képviselői először vesznek részt a tegnap összeült megyei Betakarítási Koordinációs Bizottság munkájában</p>

Napokon belül kezdődik az aratás. Ennek biztos jele, hogy egy év után, szerdán ismét összeült a megyeházán a Betakarítási Koordinációs Bizottság. Mint Magyar Miklóstól a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal vezető falugazdászától megtudtuk, a várhatóan jövő héten kezdődő munka során közel 75 ezer hektárról kell betakarítani a terület zömét elfoglaló kalászos gabonákon kívül a borsót és a káposztarepcét.

Az idén először vesznek részt a bizottság munkájában az országos és a megyei közlekedésrendészeti hatóságok képviselői, akik arra hívták föl a betakarításban részt vevők figyelmét, hogy csak a megfelelő engedélyek birtokában és fokozott óvatossággal vegyenek részt betakarító gépeikkel és nehéz gépjárműveikkel a közúti forgalomban, hogy az aratási munkák alatt ne forduljon meg az a kedvező tendencia, ami az utóbbi időszakban a megye közúti közlekedését jellemzi.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!