Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.06. 17:14

A föld ne legyen manipuláció tárgya

<p>Nyíregyháza - Tovább épül az M3-as, bekötve majd az ország vérkeringésébe a szatmár-beregi térséget, az EU szándékaival is összhangban pedig korszerű összeköttetést teremtve Ukrajna illetve Románia felé.</p>

Erről számolt be a Parlament elé kerülő közbeszerzési eljárásról Tukacs István országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján az MSZP székházban.

– A kormány olyan ajánlattévőre vár, amelyik jó áron, jó minőséget garantálva vállalkozik a tervezéstől, a finanszírozáson, a kivitelezésen keresztül egészen az üzemeltetésig a 30 éves együttműködésre a Magyar Állammal – tette hozzá.
Szabados József szocialista honatya az új, vagyis a földhasználathoz és nem a termeléshez kötött mezőgazdasági támogatási rendszert magában foglaló törvénytervezet hétfőn kezdődő parlamenti vitája kapcsán többek között elmondta:

– Nagy jelentőségű, mert 200 ezer gazdálkodót és áttételesen 1 millió magyart érint az új szisztéma, amelynek bevezetését – bár Brüsszel felől 2011-ig még nem lenne kötelező – azért tervezi a kormány már 2009 január 1-től, mert szeretné elkerülni, hogy a föld manipulációk tárgya legyen. Ahhoz, hogy az erről szóló törvény szeptemberre elkészüljön, a nyáron a kormánynak le kell folytatni az egyeztetéseket a kamarával és az érdekképviseletekkel – tett említést a honatyák ezzel kapcsolatos javaslatáról.

Szabados József a Fidesz-es Simon Miklós képviselőtársának, Nyírbogát polgármesterének egy, a személyét ért támadásként megélt újságcikkre reagáló pénteki számunkban megjelent „a Birodalom visszavág...„ nyilatkozatára válaszolva azt mondta:„ Ha a képviselő úr tisztázni akarja magát, akkor hétfőn mondjon le mentelmi jogáról, hogy bebizonyíthassa ártatlanságát az ügyészég előtt.„

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!