Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.27. 10:40

Térfigyelőt a nyíregyházi sétálóba!

<p>Nyíregyháza - Hétfő reggelre ellopták a nyíregyházi sétáló utca "Életfájának" lefolyórácsait, amik szerencsésen előkerültek estére. Rengeteg hozzászólás érkezett a témával kapcsolatban, ezekből szemezgettünk! Mondja el Ön is véleményét!</p>

A tettes úgy megbánta, hogy inkább dolgozna

Hétfőn a Nyíregyházi Rendőrkapitányság lakossági bejelentést kapott, hogy az egyik portán bűncselekményből származó fémet tárolnak. A megadott címre küldött járőrök itt megtalálták az új belvárosi szökőkút körüli lefolyók saválló lemezből készült fedőrácsait. A 750.000 forintos lopással összefüggésbe hozható egyik személy egy közeli házban bújt el, a rendőrök láttán megpróbált elmenekülni, de elfogták és megbilincselték, majd társával együtt előállították. A 21 és 24 éves férfiak ellen nagyobb értékre elkövetett lopás miatt indult eljárás. A gyanúsítottak beismerő vallomásukban elmondták, hogy a rácsokat hétfőre virradó éjszaka szedték fel, és kétszer fordulva kerékpárral vitték el, hogy fémhulladékként értékesítsék. A fiatalabb férfi azt mondta; többet senkivel sem megy lopni, inkább elmegy dolgozni!

ddtbp hozzászólása:

Vigyék az egészet! Ezért a förmedvényért nem kár.

igazsagugyi véleménye:

Több okból is megérdemli a város!
1/. Ez egy förmedvény szökőkút. Máskor kitudják kérni a városlakók véleményét, most elmaradt, hogy mit szolnak a formához.
2/. Ha nem ilyen anyagból készül, nincs mit ellopni.

pityu 999 így reagált:

Mégis milyen anyagból kellett volna csinálni??? Ha egyszerű műanyag rácsot raknak le, akkor a kedves városlakók abba kötnek bele hogy mi ez a nagy spórolás. Nem jó itt már senkinek semmi - ezek szerint...Nemhogy örülne mindenki hogy kapott végre Nyír1 egy szép teret a mocskos, büdös, gödrös Dózsa György út helyett!! Akinek nem tettszik, ne menjen arra vagy csukja be a szemét mikor arra jár! Ennyi!!

cyber hozzászólása:

Igen, a térfigyelő rendszer részben megoldás lenne. Nem értek egyet azzal, aki szidja és útálja az új sétálót vagy a szökőkutat és mindenképpen bele akar kötni. Nyíregyházának pedig feljődnie kell folyamatosan és bölcsebb, ha ezt senki sem hátráltatja!
Sajnálom ezt a lopkodós ügyet, nem valószínű, hogy a város minden rétege megérdemli ezeket a modern újításokat... Megakadályozni pedig nem nagyon lehet. Ha nem támogatnák az otthon ülő, nem dolgozó élősködőket, talán nem lenne idejük a lopkodásra.

121212 véleménye:

Az egész sétáló utcát be kell kamerázni, igazából már régen be kellett volna. És akkor talán nem csak a fémtolvajok lennének meg, hanem az a "művész úr" is, aki rendszeresen összefirkál mindent a városban. Hz tudjátok, ez Szabolcs, ami itt leesik az nem koppan...

Tavasz hozzászólása:

A szökőkút nekem sem tetszik, de ez ízlés dolga. Bizony ezt nagyon elbaltázták. Egy panel-negyedbe inkább illene, mint az impozáns, klasszikus épületek közé. Az már elgondolkodtathatja az alkotókat, illetve a megrendelőket, ha már ilyen sok városlakónak nem tetszik a felépítmény. Most viszont nem erről szól a történet. Én csak azon csodálkozom, hogy ezek az elkövetők láthatatlanok? Senki nem látott, nem hallott semmit?! Vagy ennyire közömbösek vagyunk?!

Előzmény:

Egymillió forintos kérdés: lopják az "Életfa" tartozékait Nyíregyházán?
Hétfő reggelre szőrén-szálán eltűnt a nyíregyházi sétáló utcában a templom előtt lévő "Életfa" szökőkút körül lévő rácsozat nagy része. A kár: egy millió forint! Hogy mi történt? Utánajártunk! Egymillió forintos kérdés: lopják az   Életfa   tartozékait Nyíregyházán? 2008.05.26.

Kapcsolódó cikkek:

  • Éjjeli séta a nyíregyházi belvárosban
    Nem voltunk restek, felkerekedtünk, hogy megmutathassuk Önöknek azt: milyen Nyíregyháza új belvárosa éjszaka. 

  • Éjszakai séta Nyíregyháza belvárosában
    Hallottunk már jót és rosszat is Nyíregyháza új belvárosáról, a Korzó üzletházról és a szökőkútról.

  • Korzóztunk a mélygarázsban Nyíregyházán
    Meglestük, hogy állnak a munkálatok a Korzó üzletház mélygarázsában. Nézze meg videónkat a mínusz egyes szintről!  
  • Finisben a belvárosi építkezés
    Megújult arculattal várja a belváros a megyebeleieket és a Nyíregyházára látogatókat. Gutyán Gábor, építésvezető:  Olvasók mondták:    A szökőkút "próbaútja":
  • Önnek hogy tetszik Nyíregyháza új szökőkútja?
    Megkérdeztük az utca emberét, hogy tetszik az új szökőkút, melyet már majdnem végleges formájában láthatnak most is Nyíregyháza belvárosában a római katolikus templom előtt.
  • Ellenőrző hadművelet a Korzó építésénél
    Korzó Üzletközpont építési területét lepték el a munkavédelmi felügyelőség ellenőrei, illetve a rendőrök és a vámosok. Noha itt gyakoriak az ellenőrzések, az akcióban 42 feketemunkás akadt fenn a szűrőn.
  • Megnéztük a Korzót alulról
    Akár receptként is kezdhetnénk a felsorolást: készíttess öt kilométernyi tervdokumentációt, majd végy harmincezer köbméter betont, kétezer tonna vasat, tízezer négyzetméter gipszkartont, négyszáz kilométernyi vezetéket...
  •  

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!