Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.25. 11:45

Olvasónk írja: Védeni az állatokat

<p>Nyírlövő - Napjainkban az állatok védelme egyre fontosabb. S mindez nem csak a kihalás szélén lévő élőlényekre vonatkozik. Kedvenceink (kutya, macska, stb.) is áldozattá válhatnak az emberi brutalitűásnak.</p>

Az állatkínzás ellen szeretnék szólni. Sok elborzasztó esetről lehet hallani napjainkban, hogy itt vagy ott kínozzák az állatokat. Van ugyan egy törvény, de az nem sokat ér. Az állatvédők, de az egyszerű emberek is sokszor tehetetlenek. Nemrégiben például zsákba tettek, és csak a szerencsén múlott, hogy nem öltek meg két kiskutyát.

Tévedés, hogy az állatok nem emlékeznek, a két eb valószínűleg egész életében fogja ennek az esetnek a nyomát viselni. Szerintem sokkal szigorúbban be kellene tartatni a törvényt, talán akkor nem lenne annyi „bátor” ember, aki neki megy egy védtelen kicsinek. Inkább sok állattól nekünk kellene tanulni, például a szeretetet, a ragaszkodást.

Milyen jó érzés az, ha egy kutya, vagy macska a gazdájához bújik. Akik ezekre a jószágokra kezet emelnek, nincs szívük.

Molnár Ágnes, Nyírlövő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!