Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.21. 18:16

Kisiklott egy tehervonat mozdonya Nyírtelken

<p>Nyírtelek - Szerda délután több szakember vizsgálta annak a tehervonatnak a helyzetét, a keletkezett kárt, és a helyreállítás lehetőségét, ami a nyírtelki vasútállomáshoz érkezve kisiklott. <dia width="900" height="700" alt="Kisiklott egy tehervonat mozdonya Nyírtelken 2008.05.21."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kisiklott_egy_tehervonat_mozdonya_Ny_rtelke/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Kisiklott egy tehervonat mozdonya Nyírtelken 2008.05.21." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-vonat-vasut-kisiklott-baleset-nyirtelek_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Személyi sérülés nem történt, a vasúti forgalomban csak részben okoz fennakadást az a baleset, ami szerda délután történt. Egy Nyíregyháza felől érkező tehervonat mozdonya a nyírtelkivasúti átkelőtől alig ötven méterre egy váltón áthaladva leszaladt a sínről. A szerelvény szinte teljes egészében a sínen maradt, de a mozdonyt a felgyűrt kavics, és homok állította meg.

Csak megbillent, így szinte bizonyos, hogy nem sérült meg senki, bár a mozdony bal oldalán látható rongálódás. Igazán nagy kár a pályában van, a mozdony eltorzította maga alatt a sínpárt, így feltételezhető, hogy csak napok múltán állíthatják helyre. Addig azonban az is gond, hogy a nagy tömegű mozdonyt hogyan tudják a sínre emelni, és elvontatni, merthogy az áramszedője sem éri el a felsővezetéket.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!