Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.28. 08:31

Jobb mérni, mint megijedni! Ingyenes szűrés Nyírbogáton

<p>Nyírbogát - Ingyenes koleszterin és mikroalbuminuria szűrés volt a településünkön, Nyírbogáton. A szűrésről minden lakos értesítést kapott.</p>

A ZENTIVA nevű gyógyszercég szervezte és bonyolította le szűrést,
mely remekül sikerült, köszönhetően  Dr. Rizsák Ildikó háziorvosnak, az asszisztensek és az önkormányzat áldozatos és nagyszerű segítségének.
Több, mint 100-an jelentek meg és tettek az egészségük megóvása érdekében.
Dicséretes és örömteli a lakosság ilyen mértékű érdeklődése egy ilyen rendezvény iránt! Miért is fontos a koleszterinszint szűrése?

10 haláleset közül 4 oka a szív és érrendszeri betegség. Ennek egyik leggyakoribb tényezője a magas koleszterinszint. A nagyfokú rizikófaktor miatt érdemes legalább félévente ellenőriztetni és az orvos által felírt készítményt folyamatosan szedni, odafigyelni a helyes táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra.

Az emberek 60% nál a magas koleszterinszint veleszületett genetikailag kódolt betegség. Ezért is nagyon fontos a szűrővizsgálatokon való megjelenés. Az időben kiszűrt és helyesen kezelt betegeknél nagy mértékben ki lehet zárni a súlyos szövődmények kialakulását (szivinfartus, érszűkület, stroke).

Gulyás Jánosné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!