Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.26. 18:34

Egymillió forintos kérdés: lopják az "Életfa" tartozékait Nyíregyházán?

<p>Nyíregyháza - Hétfő reggelre szőrén-szálán eltűnt a nyíregyházi sétáló utcában a templom előtt lévő "Életfa" szökőkút körül lévő rácsozat nagy része. A kár: egy millió forint! Hogy mi történt? Utánajártunk! <dia width="900" height="700" alt="Egymillió forintos kérdés: lopják az Életfa tartozékait Nyíregyházán? 2008.05.26."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Egymilli__forintos_k_rd_s__lopj_k_az___letf/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Egymillió forintos kérdés: lopják az Életfa tartozékait Nyíregyházán? 2008.05.26." /></a></dia></p>

18:33: Nem sokkal 18 ór után érkezett a hír a Nyíregyházi Rendőrkapitányságtól: a rendőrök Napkoron bukkantak az elopott, értékes rácselemek nyomára. A gyanúsítottak ellen eljárás indult.

10:49: - A szökőkút körüli rácsok nincsenek rögzítve - kezdte Varga Imre, a Városüzemeltetési Kht. csoportvezetője. - Az elemek a rendszeres tisztítás miatt nem lettek rögzítve, csupán egy profil-keretbe helyezték bele őket a szakemberek a munkálatok során. A lefolyórácsok saválló anyagból készültek, ezért nagyon értékesek: a tolvajok a 20 rács eltulajdonításával körülbelül egymillió forintos kárt okoztak.

- Valószínűleg kézzel emelték ki a lefolyórácsokat, majd egy út mellett álló járművel szállították el azokat - folytatta Varga Imre. - Gondoljuk ezt abból, hogy a szökőkút utca felőli oldaláról hiányzik több lefolyórács (ott egyetlen egyet hagytak a tolvajok - a szerk.). A rendőrségen feljelentést teszünk ismeretlen tettes ellen, és bízunk abban, hogy a leadóhelyek figyelésével hamar meglesznek a tettesek. Addig a legfontosabb, hogy elhárítsuk a balesetveszélyt: valószínűleg körbekerítjük az "Életfát".

- Mivel a rácsok megrendelésre készültek, most ismét fel kell vennünk a kapcsolatot a gyártóval, és újra meg kell rendelni a lefolyórácsokat - zárta Varga Imre, a Városüzemeltetési Kht. csoportvezetője.

Kapcsolódó cikkek:

- Vékony Katalin, Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!