Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.09. 18:53

NiT-ni kék már a tisztességes versenypálya felé

<p>Nyíregyháza - A fuvarozási szakmát sújtó, a fuvarozók versenyhelyzetét nehezítő körülményekről, problémákról szervezett regionális nagyvállalkozói találkozót szerdán Nyíregyházán a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete(NiT Hungary).</p>

A NiT Hungary az idei – road-show jelleggel az ország 9 városában megszervezett – találkozóira az adott régió országgyűlési képviselőit is meghívta, hogy a politikusok első kézből értesüljenek a kizárólag törvényes keretek között működni képes, ezért a fekete fuvarosok által ellehetetlenítő versenyhelyzetbe hozott fuvarozók problémáiról.

Így történt ez a szabolcsi megyeszékhelyen is, ahol Tukacs István (MSZP) és Czomba Sándor (FIDESZ) parlamenti képviselők is meghallgatták Dittel Gábor, a érdekképviseleti szervezet ügyvezető főtitkárának jogos sérelmeket is jócskán taglaló beszámolóját, valamint a szabolcsi nagy fuvarozók fölvetéseit.

A nyíregyházi buszos vállalkozó, Járku Tamás például olyan égető gondokat vetett fel, mint a már az elviselhetettlenség határán mozgó üzemanyagárak jövedéki adó visszatérítésének hiánya, vagy a termelő eszközök közül egyedül a buszok, kamionok vásárlását sújtó vagyonszerzési illeték.

„Csak azért különböznek egy nagyértékű esztergagéptől, mert kerék van alattuk?!„- tette hozzá magyarázatként. A Trans Tour 90 Kft. ügyvezetője azt is kifogásolta, hogy a saját, helyi problémák megoldásához, tulajdonképpen ajándékba kapott kistérségi buszokkal az önkormányzatok jövedelemszerző fuvarozást is folytatnak, zavarva ezzel a piacot.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!