Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.31. 10:39

Szakmai továbbképzés felnőtteknek Tiszalökön

<p>Tiszalök - A vizsgát tevők ugyanazon a technológiai soron dolgoznak, de már nem kisegítő, hanem gépkezelői munkákat látnak el.</p>

A jó pap is holtig tanul – mondja a régi közmondás. A mai világban pedig Isten áldása, ha az embernek munkahelye van, és ott még foglalkoznak is a szakmai képzésével. Ha idősebb korú a munkavállaló, már nehezen talál munkát.

Ha képzetlen, ez még fokozottan hátrányos is. Ha roma származású az illető, még az is rontja elhelyezkedési esélyeit. Ennek látszik ellentmondani az a képzés, amely a tiszalöki Pro-Team Kht. dolgozói részére jelentett nagy esélyt a közelmúltban. Faipari csomagoló és csomagolóanyag-gyártó tanfolyam indult a Felnőttképzési Kísérleti Program keretében.

A Debreceni Regionális Képző Központ (DRKK) szervezésében 16 dolgozó vett részt az oktatásban. A rendkívüli komolyságot az is alátámasztja, hogy a jelentkezők 258 ezer Ft kötelezettséget vállaltak arra, hogy sikeresen elvégzik a képzést. A finanszírozást a Szociális- és Munkaügyi Minisztérium biztosította. A DRKK és a Pro-Team Kht. között közös képzési szerződés alapján a tanfolyam helyét a tiszalöki üzem biztosította. A 430 órás képzés elméleti oktatása 150 órás volt. Ebből 30 óra reintegrációs tréning volt. Az oktatásvezető Papp György, hajdúnánásiCsiha Győző Középfokú Intézmény pedagógusa volt. A gyakorlati képzést Fleischer László, a kht. telepvezetője irányította. A vizsgát tevők ugyanazon a technológiai soron dolgoznak, de már nem kisegítő, hanem gépkezelői munkákat látnak el. A tanfolyamot elvégző csoport a kht.-nál dolgozik már több éve. A képzésben részt vevők valamennyien sikeres vizsgát tettek a közelmúltban – tájékoztatta lapunkat Zrinszki István.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!