Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.17. 11:53

Csapó 1: forog a STÁB című film Nyíregyházán

<p>Nyírtegyháza - Valami különleges van születőben. Egy nyíregyházi alkotócsapat szórakoztató filmsorozatot kezdett forgatni, amely várhatóan áprilistól júniusig lesz látható a Nyíregyházi TV-ben. <dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Csap__1__forog_a_ST_B_c_m__369__film_Ny_reg/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Csapó 1: forog a STÁB című film Nyíregyházán 2008.03.17." /></a></dia></p>

11:50: A STÁB című film története nem más, mint egy forgatócsoport belső élete, amely Nyíregyháza ismerős helyein játszódik. A történet kitalált szereplői mellett valós figurák jelennek meg, akik magukat játsszák, akik felvillantják saját életük humorát, tragédiáját, különlegességét, de a film bemutat olyan valós mai problémákat is, amelyek egy híradó egyperces tudósításában nem jutnak úgy el a nézőhöz, mint egy szeretett és nézett film egy percében.

A film ötletgazdái, írói Tapolcai Zoltán és Venyige Sándor már közel tíz éve dolgozik együtt és minden közös munkájuk Nyíregyházához kötődik. Most a jelent írták meg, könnyed, szórakoztató, pörgő forgatókönyvben, mely azonban az utolsó percig nyitva van, mert ha valahol nagy botrány van, ahogy a valódi tv stábok, úgy a filmbeli forgatócsoport is megjelenik és már a következő héten bekerül a filmbe az aktuális esemény. A harmadik ötletgazda Gosztola Adél színművész, aki amellett, hogy a készülő film főszereplője, egyben a film szereplőinek válogatását vállalta fel, de ő a film művészeti menedzsere is. A STÁB stábjának minden tagja nyíregyházi. A kamerák mögött Lőrinczy Kornél és csapata áll, a zenei betétekért, a főcímdalért Császár Zoltán felel, a film arculatát Véber Tímea stylist álmodta meg, a marketing látvány Soltész Attila munkája.

A történetről

Szerethető és utálható emberek, szerethető és meghökkentő, hétköznapi, de azért mégis intim, pletykás-leskelődős pillanatokkal tarkított történetben. Szerethető környezetben, de olyan élethelyzetben, hivatásban, amelynek kulissza titkait mindenki szeretné meglesni. A vágyott sztárvilág csillogásától az egyszerű ember elesettségéig. Szórakozás, nevetéstől a sírásig. De ne rohanjunk előre ennyire a történetben. Most még csak azt látjuk, ahogy Judit – tudják, az a helyre begyes, fél negyvenes, (szóval harmincöt éves), fekete hajú, epedő szemes, de elérhetetlenül bájos, dekázva kedves – ül egy nyolcadagos lecsó költemény tetején. Ilyen konyhai baleset általában akkor történik meg az emberrel, ha elvált édesapja konyhájában próbál meg a rajta kívül kan-bulinak tekinthető társaságnak meglepi vacsorát csinálni. A mélypont azonban nem a váratlan trónolás a lecsó közepén, hanem egy sikertelen napközis tanár néniben megfeneklett pedagógus karrier, az „egyedül nevelem gyermekemet” családmodell, és hapsi sehol a láthatáron, csak béna pacákok unalmas estéken.
És az ajtóban öt bamba férfi: Apc, Bred, Karesz, Rendes úr és Sanyi. Ez egy halmozottan szerencsétlen csapat, de hogy lesz belőlük forgatócsoport? Hogyan találják meg, illetve hogyan találják meg őket a városi sztorik a bűnügyektől a családi tragédiáig? Hogyan kerülünk egyre közelebb a nagy családi titokhoz, miközben a mama meg sem jelenik a képen, csak lányával telefonálva pocskondiázza volt férjét? És végighallgatjuk Bred összes hódításának nyomdafestéket tűrő és nem tűrő részleteit, de eközben azért drukkolunk, hogy inkább ő melegedjen össze Judittal, mint a finoman, de erőteljesen nyomuló Rendes úr. Judit, akit csak Stáb Juditnak becéznek, persze végig packáztatja szerencsétlen fiúkat részről részre, miközben a szeme sarkából méri őket, nézi, ahogy ketten együtt tökéletes apjaivá válnak Rolinak. De csak eggyel bújhat ágyba? Látjuk, ahogy a kis szerencsétlen Sanyiból hogyan lesz használható gyártásvezető, és neki köszönhetjük, meg Apc vezetési rutinjának, hogy végigrohanjuk a várost, és ott történik előttünk STÁB-bal valami, ahol tegnap vagy ma még mi jártunk.

Kapcsolódó cikkek:

  • Szereplőválogatás a STÁB-ba
  • Búcsú a Barátok köztben
  • Varga Izabella Barátok közt
  • Az első magyar sms-regény
  • - Száraz Ancsa -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!