Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.08. 12:34

A világtérképen szaladgálunk

<p>Ha több időm és több pénzem lenne, rengeteget utaznék. Télen és nyáron legalább egy-két hétre, tavasszal és ősszel egy-egy hosszú hétvégére hagynám magam mögött a munkát, a bosszúságokat. <STRONG>Száraz Ancsa jegyzete</STRONG></p>

S mindent, amit egy összecsomagolós, szállodában alvós, túrás, városnézős vagy vízparton pihenős út tökéletesen helyretesz. Nyáron szeretek a lehetőségeimhez mérten a legmesszebbre utazni, olyan helyre, ahol biztosan forróság van, máskor jobb szeretem a körutazást.

Az előbbiben az a jó, hogy a legnagyobb teher, ami a vállamra nehezedik, annak eldöntése, hogy melyik bikinimet vegyem fel, a városlátogatás pedig azért nagyszerű, mert rajtam múlik, hogy milyen ütemben fedezem fel a világ számtalan csodájának egyikét.

Ahhoz persze, hogy életre szóló élményekkel térjünk haza, nem kell feltétlenül leszaladni a térképről, Magyarország is gyönyörű, s megyénk is számos értéket tartogat.

Az utazás csodája abban rejlik, hogy néhány napra kiszakadhatunk a mindennapokból, hogy más utcákon járunk, hogy más arcok jönnek szembe. Időnként mindnképpen meg kell tennünk.

Meg kell tennünk azért, hogy élményekkel feltöltődve térhessünk vissza, s jobb kedvűen, szebbnek, jobbnak láthassuk azt, ahonnan elindultunk, s ahová mindig visszatérünk.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!