Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.28. 11:17

Nincs influenza járvány a megyében

<p>Nyíregyháza - A médiában napok óta hallani arról, hogy influenza járvány ütötte fel a fejét több térségben is. Szerencsére a vírus nem érte el megyénket – kaptuk a tájékoztatást az illetékesektől.</p>

Bár az orvosi rendelőkben sok a beteg, nem influenzára jellemző tünetekkel keresik fel a háziorvost – mondta el lapunknak dr. Zilahi Zsolt kardiológus főorvos.

A szakember arról tájékoztatott, hogy elsősorban alsó légúti fertőzések és a az arc, orr-melléküreg- és középfül-gyulladás a jellemző a betegek körében. Dr. Zilahi Zsolt arra is kitért, hogy akkor kell influenzára gondolni, ha a beteg magas lázat és izomgyengeség tapasztal.

Jellemző a tünetek hirtelen kialakulása, és gyors rosszabbodása. A leggyakoribb tünetek: elesettség, magas (39-41 C) láz, erős torokfájás, fejfájás, ízületi- és végtagfájdalom, száraz köhögés. Az influenzás súlyos beteg benyomását kelti, az összkép jellegzetes, jól elkülöníthető a jóval enyhébb panaszokkal járó közönséges megfázástól vagy náthától. Ezek a tünetek viszont néhány napon belül megszűnnek, ha nincs szövődménye az influenzának.

Kapcsolódó cikkek:

- Sipos Marianna -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!