Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.18. 14:40

Elfogadhatatlan döntések

<p>Napi politikai eseményekkel kapcsolatosan tartott kedden délelőtt sajtótájékoztatót a Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt Nyíregyházán.</p>

– A parlament hétfőn elfogadta az egészségbiztosítás változását, s ratifikálták az Európai Unió alkotmányaként is ismert Lisszabon-i szerződést.

Az előbbit teljes mértékben elutasítjuk, míg a második döntés előtt értetlenül állunk, hogy ilyen döntést miként hozhattak, miközben alig másfél nap állt rendelkezésére a képviselőknek, a majd ötszáz oldalas jogi szöveg értelmezésére.

Szintén meglepő, hogy a legfőbb ügyész a Magyar Gárda feloszlatását kéri, holott a szervezet semmi olyat nem követett el, amivel vádolják. A tatárszentgyörgyi és az érpataki felvonulásokon a gárda tagjai fegyelmezetten viselkedtek, nem úgy a vele párhuzamosan lezajló másik demonstráció, ahol a résztvevők nyomdafestéket nem tűrő kijelentéseket ordibáltak a gárda tagjainak.

Arra kérnénk a legfőbb ügyészt, hogy a közeljövőben nézze meg az eseményeken készült videókat, s mérlegeljen, hogy melyik csoportot kellene feloszlatni – mondta el Lipusz Zsolt nyíregyházi alelnök.

- Kiss-Takács Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!