Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.09. 17:34

Az olcsóbb fenyőfát keresik

<p>Kisvárda - Van, aki egyenesen a kertjébe invitálja a vásárlókat, akik „lábon” tudják kiválasztani a kedvükre való fát.</p>

Kisvárdán, ha a korábbi esztendőkben megszokottnál kissé később is, de elkezdődött a karácsonyfa-vásárlási „szezon”. Mindazonáltal a főtéren a Mikulás utáni napokban a hagyományos fenyőfás üzletek előtt még csupán néhány műkarácsonyfát kínáltak, a nagy bevásárlóközpontok parkolóiban azonban már ekkor is volt bőven öltöztetni való igazi örökzöld is.

Úgy tűnik, az idén sem lesz hiány karácsonyfában, s mint az egyik árus elmondta, a legtöbben a hagyományos (s persze az olcsóbb) fenyőfajtát keresik. Van olyan helyi termelő, aki hétfőtől vasárnapig egyenesen a kertjébe invitálja a vásárlókat, akik „lábon” tudják kiválasztani a kedvükre való fát, s akár gyökerestől is elvihetik.

Az élő karácsonyfa kiültetéséről, illetve életben maradási esélyeiről megoszlanak a vélemények, ám egy – éppen fenyőmustrán lévő – hölgy elmondta: ők már tizenkét éve kiültetik a fácskákat kertjükbe (ráadásul mindig igyekeznek újabb fajtát vásárolni), s eddig csupán egy ex karácsonyfájuk pusztult el.

- Kovács Bertalan -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!