Sport - Salakmotor

2018.05.02. 18:07

Salakmotor: Nicolai Klindt mégis készülhet a challenge-re

Debrecen - „Forró” nyári éjszakát prognosztizálunk az egyéni Európa-bajnoki viadal helyszínére.

Debrecen - „Forró” nyári éjszakát prognosztizálunk az egyéni Európa-bajnoki viadal helyszínére.

Szabadkártyát kapott, így indulhat az egyéni Európa-bajnokság (SEC) challenge-ében a debreceni elődöntőben harmadik helyen végző Nicolai Klindt. Amint arról a Napló beszámolt, az április 28-án megrendezett cívisvárosi kontinensviadalon Klindt dobogóra állhatott, ám a szabályok értelmében nem kvalifikálta magát a követkepő körbe, mivel a szabályok értelmében egy nemzetből csak két pilóta juthatott a challenge-be. Miután Debrecenben két honfitársa, Michelsen és Kildemand is Klindt előtt végzett, így nem volt maradéktalanul boldog a 29 éves dán a pódium legalsó fokán.

De pár nap múlva „kikerekedett a történet” Klindt számára, ugyanis a szombat este, 20.15-től Terenzanóban megrendezendő viadalra szabadkártyát kapott a nemzetközi szövetség illetékeseitől. De nemcsak ő, hanem az orosz Emil Szajfutgyinov, a lengyel Szymon Wozniak és a házigazda képviseletében Michele Castagna is wild cardosként bizonyíthat.

Az olaszországi challenge várhatóan igen nagy küzdelmet hoz majd, miután rendkívül erős és kiegyensúlyozott a mezőny, több egykori és jelenlegi Grand Prix-s is harcba száll azért, hogy ott lehessen a négyfordulós Európa-bajnoki fináléban. (A döntők helyszínei: Gniezno, Güstrow, Daugavpils és Chorzów.) A challenge-ből az első öt vaspapucsos csatlakozhat a tavalyi széria öt legjobbjához, nevezetesen Andzej Lebedevhez, Artyom Lagutához, Vaclav Milikhez, Krzysztof Kasprzakhoz és Andreas Jonssonhoz. A fennmaradó helyekre a szervezők és a szövetség illetékesei delegálnak öt versenyzőt, míg egy pozíciót mindig a rendező ország képviselője kap.


Startlista

1. Andrej Kudrjasov (Oroszország)

2. Jurica Pavlic (Horvátország)

3. Eduard Krcmar (Cseh Köztársaság)

4. Szymon Woźniak (Lengyelország)

5. Andrij Karpov (Ukrajna)

6. Mikkel Michelsen (Dánia)

7. Josef Franc (Cseh Köztársaság)

8. Peter Kildemand (Dánia)

9. Antonio Lindbäck (Svédország)

10. Emil Szajfutgyinov (Oroszország)

11. Michele Castagna (Olaszország)

12. Nicolai Klindt (Dánia)

13. Aleksandr Loktajev (Ukrajna)

14. Krystian Pieszczek (Lengyelország)

15. Kai Huckenbeck (Németország)

16. Ilja Csalov (Oroszország)

Tartalék:

17. Kevin Wölbert (Németország)

18. Kacper Woryna (Lengyelország)


[related-post post_id="3844405"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!