Sport

2019.03.06. 11:48

Képes csodát tenni a Manchester United?

Párizs, Porto - Nagyon úgy tűnik, hogy a PSG és a Roma megy tovább a legjobb nyolcba.

Párizs, Porto - Nagyon úgy tűnik, hogy a PSG és a Roma megy tovább a legjobb nyolcba.

Újabb két mérkőzéssel folytatódik szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágós szakasza: a Paris Saint-Germain kétgólos előnyről várja a hazai visszavágót a Manchester Uniteddel szemben, míg az FC Porto 2–1-es idegenbeli vereség után fogadja az AS Romát. Mindkét összecsapás 21 órakor kezdődik, előbbit az M4 Sport, utóbbit pedig a Spíler2 TV élőben közvetíti.

Nem jók az előjelek

A MU középpályájának vezérét, a francia világbajnok Paul Pogbát kiállították az odavágón, így nem játszhat Párizsban. A statisztikában sem bízhatnak a manchesteriek, mivel európai kupában korábban három olyan párharcot vívtak, melyek első mérkőzését hazai pályán elveszítették, és mindhárom alkalommal kettős vereséggel búcsúztak: a BL-ben a 2001-es negyeddöntőben a Bayern Münchennel (0–1, 1–2), a 2005-ös nyolcaddöntőben az AC Milannal (0–1, 0–1), az Európa-liga 2012-es nyolcaddöntőjében pedig az Athletic Bilbaóval (2–3, 1–2) szemben buktak el így.

A párizsiak viszont mind a 15 olyan nemzetközi párharcukat megnyerték, melyben idegenbeli sikerrel kezdtek.

Bravúr lenne

A másik szerdai összecsapás már korántsem tűnik ilyen egyértelműnek, ugyanis az AS Roma 2–1-es előnnyel utazik Portugáliába. Az első mérkőzésen a Farkasok a 19 éves Nicolo Zaniolo duplájával kerültek megnyugtató előnybe, Adrián López hajrában szerzett találata azonban nyílttá tette a továbbjutás kérdését.

A múltbeli eredményeket tekintve ugyanakkor a Portónak így is bravúrnak számítana a negyeddöntőbe jutás, ugyanis húszból mindössze négy olyan európai kupapárharcából ment tovább, amikor idegenben elveszítette az első felvonást. Érdekesség azonban, hogy ezek közül háromszor is 2–1 volt az az eredmény, amelyről fordítani tudott.

Az előző kiírásban elődöntős rómaiak tavaly az egyenes kieséses szakaszban mindhárom idegenbeli mérkőzésükön vereséget szenvedtek, a mostani csoportkörben pedig a címvédő Real Madrid és a cseh Plzen vendégeként is kikaptak.

HBN, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!