Sport

2019.03.07. 11:38

Hatvanegy éremmel zárták a nánási kupát

Hajdúnánás - Továbbra is magas szinten űzik a karatét a bushidós versenyzők.

Hajdúnánás - Továbbra is magas szinten űzik a karatét a bushidós versenyzők.

Megalakulásának 30. születésnapját ünnepli a Hajdú Bushido Karate Sport­egyesület. Még 1989. október 10-én volt az első shotokan karate-edzés Józsán, azóta Debrecen belvárosában, Bocskaikertben, Bihartordán, Nagyrábén, és Tégláson indultak el szakosztályai a Bushidónak.

A legjobbak

Idén február 16-án Hajdúnánáson, a IX. Hódos Imre Kupán vettek részt a bushidós versenyzők. A házigazda Kis Zoltán 6. Dan Sensei a legnagyobb létszámmal nevező klubot külön kupával lepte meg, az elismerést az egyesület elnöke, Őri Krisztián 3. Dan Sensei vette át, miután 33 versenyzővel (plusz 5 felnevezéssel), csapatban pedig 19 számban indult a Bushido az emlékversenyen.

A Bushidóból Eőry Zoárd, Hadzsi Zétény, Kocka Botond, ifj. Őri Attila, Kollárik Luca, Szabó Lóránt, Lisztes Tamara, Szabó Máté, Harangozó Dóra, Őri Panna Krisztina, Gargya Péter, Szabó Kitti, Lakatos Levente, Márton Balázs, Kiss Boglárka, Lossos Balázs, Bodó Miklós, Török Ábel, Őri József Béla, Bodolai József, Oláh Máté, Dobos Tifani, Kiss Georgina, Török Olivia, Jámbor Zsófia, Bessenyei Máté, Orosz Adrián, Fekete Dániel, Kukuts Csilla, ifj. Jámbor István, Makra Gabriella, Szabó Nikolett és Sarádi Gyöngyi mérettette meg magát, a versenyzőket Jámbor István, Jámborné Molnár Éva, Sipos László, Pántya László, Kollárik Péter, Őri Krisztán, illetve Győri István edzők készítették fel.

Az eredmények tekintetében sok figyelemre méltó teljesítmény született a felkészülési kupán, mivel többen elhozták az egyéni vagy csapatszámok első helyét, illetve volt, aki duplázott, mivel mind forma-, mind küzdőgyakorlatban az élen tudott végezni. A csapatok közötti pontversenyben a 61 éremmel záró Bushido elhozta az első helyet, amiért a legeredményesebb klubnak járó kupát is átvehette a verseny végén Sensei Őri Krisztián.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!