Sport

2019.03.19. 15:37

Eb-selejtező: úgy vélik, a magyarok hangja erősebb lesz

Budapest, Dunaszerdahely - A dunaszerdahelyiek szerint a lelátón mi leszünk az aktívabbak.

Budapest, Dunaszerdahely - A dunaszerdahelyiek szerint a lelátón mi leszünk az aktívabbak.

A csütörtöki Szlovákia–Magyarország Eb-selejtezőt megelőzően az nso.hu kíváncsi volt, hogyan készülnek a mérkőzésre a felvidéki szurkolók. Erről Domonkos Rolandot, az egyik legnagyobb, határon túli magyar szurkolói csoport, a dunaszerdahelyi Yellow Blue Supporters tagját kérdezték.

Nem futballnemzet

„Az elmúlt évek egyik legfontosabb túrája” – így jellemezte a magyar válogatott szervezett szurkolói csoportja, a Carpathian Brigade a 20.45-kor kezdődő meccsre való utazást.

„Szlovákia sosem volt focinemzet, így nincs is nagy érdeklődés az Eb-selejtező iránt. Inkább járnak jégkorongra, mint futballra, ezért biztos vagyok benne, nem is lesz telt ház a mérkőzésen” – mondta Domonkos annak kapcsán, hogy másfél héttel a meccs előtt még csak 12 500 jegyet adtak el (ebből közel kétezret a vendégszurkolóknak) a valamivel több mint 19 000 fő befogadására alkalmas City Arénába.

„Az biztosra vehető, hogy a magyar tábor elnyomja majd a hazait, mert sokkal szervezettebb lesz. Másrészt a magyarországi drukkereken túl innen Felvidékről is szerintem legalább kétezren vettünk már jegyet. Az interneten már a jegyértékesítés előtt körbement, hogy az itteni magyarok a hazai szektorok közül a 13-asba, a 18-asba, a 19-esbe és a 44–45-ösbe vegyenek belépőjegyet, így az egyik kapu mögött várhatóan csak magyarok leszünk” – mondta Domonkos.

HBN


[related-post post_id="4176490"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!