Sport

2019.02.20. 13:27

Újabb fiatal köszönt be: Pintér is góllal debütált a DVSC-ben

Debrecen - A DVSC tizenhét esztendős labdarúgója, Pintér Ádám a 91. percben győztes találatot szerzett a kupában.

Debrecen - A DVSC tizenhét esztendős labdarúgója, Pintér Ádám a 91. percben győztes találatot szerzett a kupában.

Mint arról minden debreceni szurkoló tud, a szombati rangadón az élete első felnőtt bajnokiján csereként beküldött Zsóri Dániel csodálatosan ollózott a Ferencváros kapujába a 94. percben, eldöntve ezzel a három pont sorsát. A 18 éves támadó nevét rögtön megismerte az ország, a fiatalember kezdőként kapott szerepet az NB III-as Ajka otthonában rendezett keddi Magyar Kupa-odavágón, és kétszer ziccerbe is került, ám azokat kihagyta.

Ezúttal tehát nem ő lett a meccs hőse, hanem a 17 esztendős Pintér Ádám, aki először szerepelt az első csapatban, miután a 65. percben beküldte őt Herczeg András. Ez persze még nem lett volna elég ahhoz, hogy letegye névjegyét Pintér, ám a támadó egy minutummal a rendes játékidő letelte után győztes gólt szerzett szabadrúgásból, kialakítva a 3–2-es végeredményt.

Nem számított rá

Nem számítottam rá, hogy bemegy a labda a hálóba érintés nélkül”

– nyilatkozta a Naplónak Pintér. – Belőttem élesen a kapu elé, hátha veszélyes lesz, aztán meglepett, hogy a kapuba jutott a labda. Azt hittem, valaki még beleért, de végül nekem adták a gólt, ami nagy boldogság számomra – fogalmazott a labdarúgó, akit elmondása szerint edzője azzal a tanáccsal küldött pályára, hogy bátran vállalja fel a szélen az egy az egy elleni szituációkat, futballozzon merészen és lássa el a védekező feladatát is.

– Nehéz volt beszállni egy ilyen nagy iramú meccsbe, és szokatlan volt számomra, hogy annyi néző előtt játszhatok. Bizonyítani szerettem volna, hogy megérdemlem a lehetőséget, bízom abban, ez a jövőben is így lesz – mondta a játékos, aki négyévesen kezdett el futballozni Szolnokon. Három esztendővel ezelőtt került a Lokihoz, araszolgatott a szamárlétrán, a téli felkészülés alatt pedig felhozták az első kerethez, ezt megelőzően többnyire az U19-es gárdában szerepelt.

A debreceniek tehát 3–2-es előnyből várhatják a nyolcaddöntő visszavágóját, melyet kedden 17 órától rendeznek a Nagyerdei Stadionban.

TN


[related-post post_id="4146842"]

[related-post post_id="4146842"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!