Sport

2019.02.28. 17:14

Kepa-eset: a DVSC kapusedzője nem is hallott még ilyet

Debrecen - Erdélyi Miklós szerint félreértés miatt nem akart lemenni a lecserélni kívánt Chelsea-hálóőr.

Debrecen - Erdélyi Miklós szerint félreértés miatt nem akart lemenni a lecserélni kívánt Chelsea-hálóőr.

A Napló és a Hajdú Online is beszámolt arról, mekkora balhé kerekedett abból a Chelsea-nél, hogy a londoniak kapusa, Kepa Arrizabalaga megtagadta a cserét, nem volt hajlandó lemenni a pályáról a Manchester City elleni Ligakupa-finálé hosszabbításának utolsó percében.

Kíváncsiak voltunk a történet kapcsán a DVSC kapusedzőjének, Erdélyi Miklósnak a véleményére, aki kicsit mindkét oldalon is áll.

Extrém eset

– Nyilván ez egy nagyon extrém eset, nem is hallottam még hasonlóról – fogalmazott a tréner. – A szituáció előtt megsérült a hálóőr, és ápolni kellett. Közben a cserekapust, Willy Caballerót odahívták az oldalvonalhoz, hogy beállítsák Kepa helyére. Úgy érzem, utóbbi nem azt mutatta, hogy nem akar lemenni, hanem azt, tudja folytatni. Véleményem szerint ő félreértette a dolgot, és csak sérülés esetén gondolt a cserére. Az előfordul a pályán, hogy a mezőnyjátékos kijön és jelzi a kispadnak, minden oké, tud futballozni tovább. Ez egy kapusnál azonban elég furcsán jött most ki, különösen úgy, hogy egy perc múlva büntetőrúgások következtek. Ő egy fiatal kapus, szerintem nem vállalta volna be azt, hogy nem megy le és kész, csupán azt hitte, csak sérülés miatt akarják lehozni. Nem kizárt tehát, hogy csak kommunikációs hibáról van szó. De az edző döntésének pontos okát nem tudjuk, hogy mindenképpen le akarta-e hozni Kepát, vagy sem. Ha Maurizio Sarri a tizenegyesek miatt cserélt volna, akkor viszont elég kellemetlen, hogy nem tudták meggyőzni a kezdő hálóőrt, hogy jöjjön le.

Bármilyen furcsa is, elvileg a játékos nem köteles lemenni ilyen esetben. De ez nem túl okos szabály, hiszen az edzőnek kell eldöntenie, melyik játékos képes az adott szituációban többet segíteni a csapatnak”

– mondta Erdélyi.

Sarri szerint félreértették egymást, azonban a következő meccsen, a Tottenham elleni bajnokin Caballero kezdett... – Nyilván neki is meg kell védenie a respektjét, nehogy azt mondják rá: szórakozik vele a kapusa. Mondom, extrém eset, nem tudom, ha nálunk előfordulna, mit csinálnánk a kispadon.

TN


[related-post post_id="4154742"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!