Sport

2018.11.17. 13:22

Debrecenben vívnak döntő fontosságú meccset az ifjak

Debrecen - Az U19-es bajnokság fináléjára készülnek a cívisvárosi tojáslabdások.

Debrecen - Az U19-es bajnokság fináléjára készülnek a cívisvárosi tojáslabdások.

A Gladiators amerikaifutball-együttes a Budapest Cowbellsszel mérkőzik meg a debreceni DASE pályán vasárnap 13 órától az U19-es bajnokság döntőjében. A mérkőzésre a belépés ingyenes.

Végéhez ér a hét végén a juniorok megmérettetése, a Gladiátorok pedig szezonbeli legnehezebb párharcukra készülnek. Szűcs Botond fiai az elmúlt héten egy kiélezett összecsapás után jutottak a fináléba, a Young Guns Unitedet mindössze három ponttal tudták legyőzni (16–13).

Az arany-feketék idén már megmérkőztek a Budapest Cowbellsszel. Akkor a fővárosiak rendelkeztek a legjobb támadósorral. Ám a Gladiátorok felnőttek a kihíváshoz, idegenben 28 pontot vittek a Kolomposoknak és egyet sem engedtek (28–0).

„A mostani U19-es csapat három éve épül, U17-ben kétszer már aranyérmet nyert. A sokéves tapasztalat, a jó alapképességek és a csapatmentalitás állnak a sikerek mögött. Szeretnénk mindenkinek megmutatni, hogy nagyon komoly munka eredménye a mostani U19-es Gladiators-siker. Az elvárás az ellenféltől függetlenül a győzelem. Örülünk, hogy a Cowbells ellen játszhatunk, jól felkészített, sikerre éhes fiatalok alkotják az U19-es csapatukat. Kemény, izgalmas meccseket szoktunk vívni egymással. A nagy tét miatt ez most még igazabb lesz!” – jelentette ki Szűcs Botond, a Gladiators vezetőedzője.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!