Sport

2018.09.26. 08:47

Erőemelés: hat világbajnoki aranyérem Egerből

Berettyóújfalu - Rendkívül jól sikerült az egri megmérettetés a berettyóújfalui erőemelőknek.

Berettyóújfalu - Rendkívül jól sikerült az egri megmérettetés a berettyóújfalui erőemelőknek.

Szeptember 16-ától 23-áig zajlott a Global Powerlifting Committee égisze alatt zajló erőemelő világbajnokság az Egerben, a Magyar Professzionális Erőemelő Liga szervezésében. A GPC, mint a világ egyik legerősebb profi erőemelő ligája és 2013 után másodszor is Magyarországnak ítélte a világbajnokság rendezési jogát. A versenyen 5 földrész 33 nemzetének több mint 1000 versenyzője vett részt.

A berettyóújfalui Bihari Szabadidő és Sportegyesületből öt versenyző vett részt, akik kilenc világbajnoki éremmel térhettek haza. Az érmek eloszlása: hat világbajnoki arany, és három ezüstérem.

Fantasztikus szereplés

Két világbajnoki címet szerzett Kovács Pál (fekvenyomás) és Ungai János (fekvenyomás és felhúzás) a masters kategóriában. Világbajnoki címet szerezett még Mohácsi Zsolt ugyancsak fekvenyomásban, és az ifjúsági korcsoportban induló Varjú Sándor felhúzásban. Emellett világbajnoki ezüstérmet szereztek Mohácsi Zsolt és Ungai János fekvenyomásban, valamint Varjú Sándor erőemelésben. Bár nem dobogós, de a rendkívül előkelő negyedik helyezést ért el Szász Róbert, aki a világbajnokság felhúzó szakágának open kategóriájában versenyzett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!