Sport

2018.09.05. 10:06

A rendezetlen védelem elleni játék lehet a DEAC egyik fegyvere

Debrecen - Három felkészülési mérkőzést is játszik a héten a Berényi-csapat.

Debrecen - Három felkészülési mérkőzést is játszik a héten a Berényi-csapat.

A héten három edzőmeccsel folytatja a felkészülést a DEAC NB I/A-s kosárlabdacsapata a 2018/19-es szezonra. Kósa Tamásék szerdán délelőtt Szegedre utaznak, ahol a szintén első osztályú Szedeákkal mérkőznek meg, majd egy nappal később Szabadkán vendégeskednek. A debreceni szurkolóknak sem kell sokat várniuk, hogy lássák kedvenceiket, ugyanis a hajdúságiak szombaton 19 órától a Nagyváradot fogadják az Oláh Gábor utcán, a belépés a találkozóra ingyenes. Az érdeklődők a mérkőzés előtt a két együttes U18-as mérkőzését is megtekinthetik 16 óra 30 perctől – számolt be róla a Deacbasket.hu.

További hír a kosarasokkal kapcsolatban, hogy Henry Dugat várhatóan pénteken érkezik meg Magyarországra. Ám, hogy mégse legyen teljes a DEAC kerete, arról Adam Ramstedt válogatott behívója gondoskodik, az erőcsatárnak hétvégétől a svéd válogatottnál van jelenése. Az is eldőlt, hogy 205 centis nigériai származású magasember, Godwin Omenaka is marad a DEAC-nál.

Képes betalálni

Augusztus közepén Jahenns-­Ley Manigat is csatlakozott a DEAC keretéhez. A 27 éves kanadai hátvéd kitűnő ajánló­levéllel érkezett a hajdúságiakhoz: az előző idényben csapatával megnyerte a Balti Ligát, őt pedig a finálé legértékesebb játékosává választották. A 186 centis játékos remekül dob távolról, és társai kiszolgálásában is jeleskedik. A hátvéd nyilatkozott új csapata honlapjának.

„Őszinte leszek, nem sokat tudok a magyar bajnokságról. Előzetesen egyik országról sem tudtam többet, ahol játszottam. Nyitott vagyok az új impulzusokra. Tudom, hogy kemény ellenfelek várnak ránk, de azért vagyok itt, hogy fejlődjek. A rájátszásba kell jutnunk, ez nem is kérdés.

Egy playoff-párharcban bármi megtörténhet, láttunk már csodákat. Először jussunk be, aztán meglátjuk, lehetnek-e merészebb célkitűzéseink”

– vélekedett Jahenns-­Ley Manigat, aki a társairól is elmondta a véleményét.

„Ugyan még csak pár közös tréningen vettünk részt, de az tisztán látszik, hogy egyénileg kiváló játékosok alkotják a keretet. Amint egy kicsit összecsiszolódunk, nagy dolgokra lehetünk képesek. Kiemelném az utánpótlás játékosok edzésmunkáját is, akik napról napra keményen dolgoznak azért, hogy meghálálják a beléjük fektetett bizalmat” – mondta a kanadai játékos, aki szerint a gyorsindítások és a rendezetlen védelem elleni játék komoly fegyverük lehet, ehhez viszont jó kizárások és gyors döntések szükségesek, amin még finomítaniuk kell.

Manigat nagy erősségének tartja, hogy képes betalálni kiélezett szituációkban. Saját bevallása szerint társait is előszeretettel hozza helyzetbe, ha arra van szükség. Ugyanakkor azt is elismerte, hogy védekezésben még van hova fejlődnie.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!