Sport

2018.07.25. 11:43

Vajdasági sikerrel zárult a zsinórlabda-bajnokság

Debrecen - A verseny célja a zsinórlabdán keresztül megszerettetni a gyerekkel a röplabdázást.

Debrecen - A verseny célja a zsinórlabdán keresztül megszerettetni a gyerekkel a röplabdázást.

Júniusban rendezték a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskolában a hagyományos Zsinórlabda Bajnokságot, amelyen ezúttal 16 óvodás csoport mérte össze tudását, ügyességét.

Mindenki kapott ajándékot

Neveztek csapatok a határon túlról, Nyíregyházáról, Hajdúhadházról, Hajdúsámsonból, és természetesen Debrecen több óvodája is részt vett a több mint 10 éves múltra visszatekintő versenyen.

A viadal célja a zsinórlabdán keresztül a röplabdázás megszerettetése, a sportág népszerűsítése és az utánpótlás-nevelés, a kiválasztás lehetőségeinek bővítése volt. A Magyar Röplabda Szövetség felajánlásaként minden résztvevő egy-egy emblémázott pólót és minden óvodás csapat három-három labdát vehetett át; a szervezők jóvoltából pedig minden versenyző ajándékcsomagot kapott. Emellett italok és harapnivalók is várták az óvodásokat a versenynek helyet adó intézményben.

Debreceni siker

A játék négy négyes csoportban kezdődött, ahol minden csapat játszott a csoportjában lévő összes ellenfelével. A csoportelsők a csoportmásodikokkal versengtek a legjobb négy közé jutásért, majd a fináléba kerülésért.

A döntőt végül a vajdasági óvodások játszották az Ifjúság Utcai Óvoda Hétszínvirág Tagintézménye (Debrecen) „A” csapata ellen és meggyőző fölénnyel győztek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!