Sport

2018.07.11. 14:36

DVSC: még ismerkednek egymással

Debrecen - Edzésen is bemutatkozott a lányoknak a szakmai stáb.

Debrecen - Edzésen is bemutatkozott a lányoknak a szakmai stáb.

Hétfőn megkezdte a felkészülést a 2018–19-es évadra a Loki női kézilabdacsapata, amely komoly átalakuláson esett át. Új a szakmai stáb, a nyártól a norvég Pal Oldrup Jensen vette kezébe az irányítást. A lányok hétfőn már átestek az orvosi vizsgálatokon, kedden pedig már a kézilabdapályán ismerkedtek a skandináv szakember módszereivel.

Gyors lerohanások

– Eddig nem sokat láttam a városból, de amit igen, az eddig tetszik, majd igyekszem minél többet felderíteni Debrecenből – árulta el Pal Oldrup Jensen. – Nagy várakozással tekintek az előttünk álló idény elé, de jóslatokba most nem bocsátkoznék, hiszen ahhoz látni kell majd, hogy milyen keretet raknak össze az ellenfeleink. Sok tehetséges játékosunk van, akikből idővel szeretnénk minél többet beépíteni a csapatba, hiszen meggyőződésem, hogy hosszútávon így lehet eredményes az együttesünk. Elképzelésem szerint játékunk alapja a határozott védekezés, és az ebből indított gyors lerohanások lesznek. Alapvető célunk, hogy a lányok folyamatosan fejlődjenek, de természetesen a vezetőséggel is leülünk meghatározni, hogy az előttünk álló idényben milyen elvárásoknak kell majd megfelelnünk.

Folyamatos mozgás

Az elvileg felvezetés jellegű edzésen az eligazítás és bemelegítés után futás, ugrógyakorlatok voltak terítéken, majd a foglakozást a norvég kézilabda egyik alapját jelentő Bip teszt zárta, ami a sípszó miatt kapta ezt az elnevezést. A módszer lényege, hogy a pályán keresztbe kell futni a sípszó után húsz métert, és mindaddig futni oda-vissza, amíg az újabb síp­szó nem következik. Három perc után jöhet egy kisebb pihenő, majd újabb sípszó, de már csak két perc, majd pihenő, másfél perc, és így egyre csökkennek a pihenőidők.

Az edzésről hiányzott a debreceni U20-as női junior világbajnokságon szereplő Tóvizi Petra, illetve a dán Lotte Grigel, aki szerdán kapcsolódik be a munkába. Ott volt viszont a csapatkapitány Vantara-Kelemen Éva, aki a szokásos mosolyával állt a rendelkezésünkre.

Bizakodó

– Nagyon jól telt a nyári pihenő, szükségünk volt rá. Nagyon kemény lesz a felkészülés, de minden azért van, hogy a bajnokságban minél jobban szerepeljünk. Elég sok az új arc, így majdnem olyan, mintha egy új együttesbe érkeznék – mondja tréfásan a csapatkapitány, aki nagy várakozással tekint a Pal Oldrup Jensennel való közös munkára.

– Korábban már találkoztunk vele, a tavalyi szezon végén meglátogatott minket, hétfőn pedig elmondta, hogy mi az edzői filozófiája. Fiatal csapatunk lesz, remélem, hogy ez a nyolc hét elegendő lesz arra, hogy összeforrjunk. Mindenesetre én bizakodó vagyok az előttünk álló idényt illetően.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!