Sport

2018.07.05. 11:28

Debreceni aranyérmek Máltáról

Debrecen - Dr. Gubányi és dr. Balogh az Orvos Világjátékokon vitézkedtek.

Debrecen - Dr. Gubányi és dr. Balogh az Orvos Világjátékokon vitézkedtek.

Az 1978 óta évente megrendezésre kerülő Orvos Világjátékoknak ezúttal Málta adott otthont: 41 országból több, mint 1400 résztvevő érkezett.

Erőemelésben két debreceni sportoló képviselte hazánkat, mindketten aranyéremmel térhettek haza: dr. Gubányi Ágnes és dr. Balogh Imre, akik az életben is sikeres tandemet alkotnak.

A C-korcsoportban Gubányi Ágnes fogorvos szerzett első helyet. Ági élete első versenyén 9 lehetséges fogásból 8 érvényes gyakorlattal zárt, ami igen jónak mondható. A hölgy felhúzásban eddigi egyéni legjobbját múlta felül. Ági a ’90-es években igen eredményes, válogatott fitnesz­versenyző volt, csak párja unszolására vállalta el az erőemelésre való felkészülést. A verseny után viszont mindenképpen a folytatás mellett döntött.

Címvédés

Férfi C-korcsoportban Balogh Imre endokrinológus megvédte tavalyi elsőségét. A jól sikerült guggolást pillanatnyi rövidzárlat követte a fekvenyomásban, melyet felhúzásban sikerült korrigálnia, így összetett eredményben 490 kg-mal zárt. Ez az összes férfi versenyzőt tekintve, a fiatalabb máltai világbajnok, Mario Mifsud 700 kilója mögött az abszolút ezüstre volt elegendő. Mivel az áhított, versenyen elért „bűvös” 500 kg így idén nem jött össze, ez a folytatásra inspirálja a doktort és motivációt ad számára.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!