Sport

2018.06.28. 19:29

Pedagógusokat, tehetségeket díjaztak Debrecenben

Debrecen - Átadták a kiváló pedagógus, a közoktatásáért, a Cívis Talentum ösztöndíjakat, valamint a Békessy Béla sportösztöndíjakat.

Debrecen - Átadták a kiváló pedagógus, a közoktatásáért, a Cívis Talentum ösztöndíjakat, valamint a Békessy Béla sportösztöndíjakat.

A debreceni önkormányzat csütörtöki közgyűlése után pedagógusok és gyerekek csatlakoztak a Régi Városháza nagy üléstermében helyet foglaló önkormányzati képviselőkhöz. A helyhatóság nevében Papp László polgármester ünnepélyes keretek között kiosztotta a Debrecen Város Kiváló Pedagógusa és a Debrecen Város Közoktatásáért díjakat, a Cívis Talentum ösztöndíjakat, valamint a Békessy Béla sportösztöndíjakat.

Debrecen Város Kiváló Pedagógusa kitüntető díjban részesült: Duróné Mónus Róza Líviát, a Simonyi Úti Óvoda vezetője, Nemes József, a Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára, a Lautitia kórus karnagya, valamint dr. Tóth László Tamásné, a Debreceni Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziumának intézményvezetője.

Fotók: Matey István

Debrecen Város Közoktatásáért díjat kapott dr. Vántus Andrásné, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatóhelyettese, Erdélyi Edit Tünde, a Görgey Utcai Óvoda vezetője, valamint a Debreceni Szakképzési Centrum Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumának nevelőtestülete.

Középiskolás talentumok

Idén öt diák részesült a Cívis Talentum ösztöndíjban: Elek Péter a Dóczy Gimnázium 11. évfolyamos diákja; Sajtos Gergő Zoltán a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnáziumának érettségiző diákja; Sass Boglárka a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 11. osztályos matematika-fizika tagozatos tanulója; Székely Mihály a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium hatosztályos matematika tagozatának tanulója 11. évfolyamon és Ugrin Bálint József a Tóth Árpád Gimnázium 12. osztályos tanulója.

A legjobb fiatal sportolók

Az idén harmadik alkalommal adományozott Békessy Béla sportösztöndíjat Arany Attila Csaba triatlonista, Balázsi Panni karatéka, Göttlinger Dániel kerekesszékes vívó, Kozák Luca gátfutó, Mihály Kata vívó, Nagy Tímea ökölvívó, valamint Senánszky Petra uszonyos úszó kapta.

Fotók: Matey István

A díjazottak nevében dr. Vántus Andrásné mondott köszönetet.

A díjazottakat ünnepi műsorral köszöntötték a Debrecen Város Közoktatásáért díjjal kitüntetett Boldogfalva Óvoda nagycsoportos óvodásai, a szintén Debrecen Város Közoktatásáért díjas Debreceni Dózsa György Általános Iskola versmondó diákjai – Málnási Miron és Balassa Kincső –, valamint a Lautitia Gyermekkórus.

OCs


[related-post post_id="3905906"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!