Sport

2018.06.23. 17:44

Az újvárosi rezidens lett a legjobb

Balmazújváros - Aranyérmet szerzett a balmazújvárosi dr. Bana Richárd a máltai Orvosi Világjátékok triatlonversenyen.

Balmazújváros - Aranyérmet szerzett a balmazújvárosi dr. Bana Richárd a máltai Orvosi Világjátékok triatlonversenyen.

Egy hete vette kezdetét az Orvosi Világjátékok, amelynek idén Málta adott otthont. A balmazújvárosi dr. Bana Richárd háziorvos rezidens, a nyíregyházi Mozaik Med színeiben képviselte Magyarországot. A fiatalember 1,5 kilométer tengeri úszás után a máltai dombos utakon 40 km-t bringázott, végül 10 km futással zárta a számot.

Két bronz után

A tavalyi két bronzérem után idén mindenképpen előrébb szeretett volna végezni a sportember. Igaz a felkészülést nehezen tudta megoldani, családapaként és orvosként nagyon precíz időbeosztás szükséges a célok elérése érdekében. Koncentrációban és taktikailag viszont rengeteget erősödött az utóbbi időben, így a bringáról okos helyezkedéssel másodikként szállt le, és a futás legelején átvette a vezetést és a dombokkal, hőséggel küzdve meg sem állt a célig!

Nagy álma vált valóra

Balmazújvárosról sokan figyelemmel kísérték a fiatal doktor máltai eseményeit, akinek nagy álma vált valóra. Bana Ricsi a harmincöt év alatti kategóriában tudott győzni az Orvosi Világjátékokon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!