Sport

2018.06.16. 11:01

Argentin magasember az első kosaras igazolás

Debrecen - Berényi Sándor szerint motivált, agilis játékos érkezik a debreceniekhez.

Debrecen - Berényi Sándor szerint motivált, agilis játékos érkezik a debreceniekhez.

Daniel Amigo személyében megtalálta első idegenlégiósát a DEAC kosárlabdacsapata. A 22 éves, 208 centiméteres játékos amerikai-argentin kettős állampolgár, és 4-es, illetve 5-ös poszton bevethető – írja a Deacbasket.hu. Idén végzett a Denveri Egyetemen, az utolsó évében 15.3 pontot és 6.6 lepattanót átlagolt valamivel több, mint 25 perc játék­idő alatt. Teljesítményével felhívta az argentin szövetségi kapitány figyelmét is, aki 2017 nyarán behívta a válogatott bő keretébe. Amigo profi karrierjét a DEAC-ban kezdi meg, várhatóan már a felkészülés kezdetén csatlakozik a társakhoz.

– Daniel fiatal kora ellenére rendkívül képzett játékos, rengeteg potenciált látunk benne. Motivált, agilis játékos, aki elsősorban center, de négyes poszton is bevethető. Alaposan utánanéztünk, nagyon tetszett a játéka, nem véletlenül ő az első idegenlégiósunk, sokat várunk tőle. A menedzsment gőzerővel dolgozik, több játékossal is nagyon közel állunk a megállapodáshoz, de nem sietünk el semmit – mondta Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője.

A DEAC keretében élő szerződéssel rendelkezik Bognár Kristóf, Velkey János, Kósa Tamás, Kozák Márton, Godwin Omenaka és Opre Roland is, míg Farkas Attila Sopronba igazolása már hivatalos.

Hároméves szerződés kötött a DEAC kosárlabdacsapata Tóth Bencével. A 18 éves utánpótlás válogatott irányító tavaly ezüstérmet nyert a Debreceni Kosárlabda Akadémia junior csapatával, az U23-as csapatban pedig alapember volt a másodosztályban. Játékával Berényi Sándort is meggyőzte, négy alkalommal az első csapatban is pályára léphetett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!