Sport

2018.05.30. 12:36

Suárez bízik benne, hogy Szalah ott lehet a világbajnokságon

Barcelona - Az uruguayi és az egyiptomi klasszis csapatai egy csoportban szerepelnek az oroszországi tornán.

Barcelona - Az uruguayi és az egyiptomi klasszis csapatai egy csoportban szerepelnek az oroszországi tornán.

Luis Suárez reméli, ott lehet a világbajnokságon a Bajnokok Ligája döntőjében vállsérülést szenvedő Mohamed Szalah, sőt, már az egyiptomi válogatott első mérkőzésén pályára léphet Suárez csapata, Uruguay ellen – írja az nso.hu.

Szalah akkor sérült meg a kijevi BL-döntőben, amikor Sergio Ramosszal együtt elesett, és a karja a spanyol alá fordult. Az egyiptomi válla megrándult, az egyik szalagja megsérült.

Bár a vb-n való szereplését illetően bizakodik az egyiptomi vezetőség, az kérdéses, hogy játszhat-e június 15-én az Uruguay elleni első mérkőzésen.

Nem örülnek neki

Szalahot szerdán Spanyolországban (ahová a támadó elutazott kedden a Liverpool orvosi stábjával) meglátogatja az egyiptomi szövetség elnöke és a válogatott orvosa, így információt szereznek róla.

„Ne gondolják, hogy örülünk Szalah sérülésének – mondta Suárez az uruguayiak hétfői sajtótájékoztatóján, amikor az újságírók azt firtatták, ha Szalah nem játszik, a dél-amerikai csapat sima győzelmet arathat. – Nincs könnyű helyzetben az egyiptomi válogatott, és számunkra sem olyan egyszerű a képlet.

Viszont mindig is azt mondtam, hogy a legjobbakkal szeretnénk játszani, a legerősebb egyiptomi válogatott ellen akarjuk megmutatni, hogy mi vagyunk a jobb alakulat.”

Suárez négy évvel ezelőtt hasonló helyzetben volt, nem sokkal a vb előtt műtötték meg a térdét, kétséges volt, hogy ott lehet-e Brazíliában. Az első csoportmeccset kihagyta, aztán Anglia ellen játszott, és Suárez két góljával nyert Uruguay.

Legyen jó vébéje!

„Szeretném, ha Szalah felépülne, és jó világbajnoksága lenne. Ugyanabban a helyzetben van, mint én négy évvel ezelőtt, senkinek sem kívánnám ugyanezt” – mondta a Liverpool korábbi csatára.

Egyiptom és Uruguay mellett a házigazda orosz, valamint a szaúdi válogatott van a vb A-csoportjában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!