Sport

2018.05.10. 14:00

Leiskolázták a nemzetközi mezőnyt a debreceni aerobikosok

Debrecen - A debreceni Flex-HD SE két kiválósága, Gellén Zsófi és Ruzicska Vanessza remekül szerepelt a Gymnasiade-n.

Debrecen - A debreceni Flex-HD SE két kiválósága, Gellén Zsófi és Ruzicska Vanessza remekül szerepelt a Gymnasiade-n.

Május elején rendezték meg a középiskolás sportolók világeseményét, a Gymnasiade-t, melynek a marokkói Marrakesh adott otthont. A multisport eseményen 20 különböző sportág, több mint 3000 ifjúsági sportolója vett részt.

A Magyar Diáksport Szövetség delegációja 64 fővel képviseltette magát, köztük az aerobikosok tíz versenyzője, két edzője és két bírója utazott el a nagyszabású viadalra.

A legjobb csoport

Az aerobik sportág nemzetközi junior élmezőnyének zöme ott volt a viadalon, hiszen a május végi világbajnokság előtt most bizonyíthattak utoljára. A debreceni Flex-HD SE két kiválósága, Gellén Zsófi és Ruzicska Vanessza remekül szerepelt, csoport kategóriában aranyérmet nyertek, megszerezve ezzel a magyar küldöttség hatodik elsőségét. A Flex-HD SE, Óbudai WDSE és PSN Zrt. versenyzőiből álló válogatott Ákoshegyi Dóra, Gellén Zsófi, Makranszki Anna, Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia összeállításban több világszintű nemzet egységeit utasította maga mögé, köztük Oroszország, Románia, Franciaország, Kína, Ukrajna, Brazília csapatait.

Trió versenyszámban az Ákoshegyi Dóra, Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia alkotta hármas szintén érmes helyen végzett, Románia mögött a dobogó második fokára állhattak fel.

Női egyéniben a Flex-HD-s Ruzicska Vanessza remek teljesítménnyel negyedik helyezést ért el, előtte a kategória jelenlegi nemzetközi sztárja, Daria Tikhonova, és az Eb- és vb-győztes török Ajse Onbasi végzett.

Az összesített team versenyben a magyar csapat ezüstérmet szerzett. Kovácsné Laurinyecz Julianna, a Flex-HD elnöke a válogatott egységek felkészítő edzőjeként, Kovács Judit pedig versenybíróként kísérte el a magyar csapatot.

Folytatódik a vb-felkészülés, a hétvégén a Flex-HD SE rendezésében Nyíradonyban kerül sor az ez évi Aerobik Magyar Bajnokságra, május 22-én pedig a válogatott útnak indul a portugáliai Guimaraes-be, a világbajnokságra.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!