Sport

2018.05.29. 14:45

DVSC: nem jósolni kell, tenni érte

Debrecen - A DVSC kapusa, Nagy Sándor megtiszteltetésnek érzi, hogy ebben a szezonban ő kapta a Zilahi-díjat.

Debrecen - A DVSC kapusa, Nagy Sándor megtiszteltetésnek érzi, hogy ebben a szezonban ő kapta a Zilahi-díjat.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is az utolsó hazai bajnoki mérkőzés előtt adták át a szezon legjobb debreceni játékosának járó Zilahi Zoltán-díjat, melyet a tragikusan, fiatalon elhunyt DVSC-labdarúgóról neveztek el. A vándordíjat a néhai futballista bátyja, Zilahi Géza Péter alapította két évtizede.

Meglepődött

Idén a Loki kapusa, Nagy Sándor kapta meg a serleget, melyet a Puskás Akadémia elleni összecsapás előtt vehetett át. A hálóőr készségesen állt a Hajdú-bihari Napló rendelkezésére az elismerés kapcsán.

Nagyon meglepődtem, hogy én kaptam meg ebben a szezonban a Zilahi-díjat”

– mondta Nagy. – Nem voltam teljesen tisztában vele, milyen elismerésben részesültem, azt tudtam, hogy a bajnokság legjobbjának ítélik oda minden évben, de a díj előéletének csak másnap néztem utána. Nagyon büszke vagyok rá – fogalmazott a kapus, aki szerint neki sincs több szerepe a Loki várakozáson felüli szereplésében, mint bárki másnak.

– Nem én szereztem a pontokat, hanem a keret összes tagjának része van benne, ahogyan az edzőktől kezdve a masszőrökön át a klub minden dolgozójának. Én csak egy fogaskerék vagyok a DVSC-ben, az eredményeket együtt, csapatként érjük el, és akkor vagyunk a legjobbak, ha egységesek tudunk lenni – mondta Nagy Sándor, aki múlt nyári leigazolásakor többekben kételyeket ébresztett képességeit illetően.

Fontos a bizalom

– Nem ment túl jól a védés az első fordulókban, kissé bizonytalan voltam a kapuban, ez annak tudható be, hogy nem ismertem eléggé a csapatot. Össze kellett szoknom a társakkal. Csak egy példa: a balhátvédünk, Ferenczi Jani – nem véletlenül játszott korábban középpályásként – gyakran mutat be remek felfutásokat, nyilván én előre nem tudhattam erről – magyarázta a labdarúgó, aki bízik a nemzetközi szereplésben. – Nem tudom, mi lesz szombaton Újpesten az utolsó fordulóban. Nem szeretnék jósolgatni, tennünk kell érte, hogy megszerezzük a szükséges pontokat.

Amikor ide szerződtem, azt mondtam, a DVSC nagy csapat, vagyis ott a helye a nemzetközi porondon.”

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!