Sport

2018.05.22. 20:01

DEAC: Ibrahima Sidibe beköszönt

Debrecen - A Loki volt csatára a hétvégén három gólt szerzett, ezzel verték meg az MTK II-t, fordulatos mérkőzésen.

Debrecen - A Loki volt csatára a hétvégén három gólt szerzett, ezzel verték meg az MTK II-t, fordulatos mérkőzésen.

Nem akármilyen bajnoki találkozón van túl a DEAC alakulata az NB III Keleti csoportjában. Az egyetemi gárda a kiesés rémétől fenyegetve futballozik, azonban a vasárnapi sorsdöntő derbi végül a cívisvárosiaknak hozta el a sikert.

A DEAC az MTK második együttesével találkozott, és sokáig úgy nézett ki, hogy a fővárosiak megtréfálják a hazaiakat. Azonban a többszöri vendég vezetés sem segített, mert a volt DVSC-támadó, a három gólt szerző Ibrahima Sidibe hathatós közreműködésével a Debrecen megfordította az állást.

- Kaptam három jó passzt, erről van szó csupán - mondta a labdarúgó a meccsről, amelyen a pestiek már 4-2-re is vezettek, de végül az összecsapást 6-4-re az egyetemisták nyerték meg.

Nem volt könnyű

- Nem volt egyszerű meccs, főleg négy kettőnél, de átálltunk egy újabb szisztémára, és azzal eredményesebbek lettünk. Tulajdonképpen négy helyzetből rúgtam három gólt, de egyébként az egész csapat jól játszott. Az első félidőben sokat hibáztunk, többször ajándékot adtunk az ellenfélnek, ám a szünet után jobban futballoztunk. Van még hátra két forduló, szereznünk kell három pontot, akkor tutira meglesz a bennmaradás.

- Jól érzem magam a DEAC-nál, dolgozom, nem vagyok profi - mondta Sidibe. - Nem vagyok túl öreg, szerintem van még egy-két jó évem, nagyon örülök, hogy tudok még segíteni. Jó a többiekkel együtt futballoznom - nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Ibrahima Sidibe.

A DEAC legközelebb Jászberénybe látogat, azt a találkozót vasárnap fél hattól rendezik, majd a szezont június harmadikán, a DVTK II ellen fejezi be a Sáfár-alakulat.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!