Sport

2018.05.02. 14:28

Birkózó Eb - Németh Zsanett is vereséggel kezdett

Kaszpijszk - A tavalyi ezüstérmes Németh Zsanett első meccsén fájó vereséget szenvedett az oroszországi Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokságon, melyen Galambos Ramóna kiesett.

Kaszpijszk - A tavalyi ezüstérmes Németh Zsanett első meccsén fájó vereséget szenvedett az oroszországi Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokságon, melyen Galambos Ramóna kiesett.

A nők 76 kilogrammos kategóriájában nyolcan neveztek, így az UTE kétszeres U23-as Európa-bajnoka rögtön a negyeddöntőben kezdett, ráadásul ellenfele, az azeri Sabira Aliyeva nem is tűnt legyőzhetetlennek a számára.

A találkozó rosszul indult, Németh ugyanis kicsit meggondolatlanul ment előre, ellenfele pedig a szőnyeg szélénél ügyesen mögé került, s máris 2-0-ra vezetett. Ezt követően ismét Aliyeva dolgozott jobban a zónánál, s egy pontért kivitte Némethet. A szünetre azonban egyáltalán nem volt reménytelen a helyzet, két szép kivitellel ugyanis egy pontra csökkentette hátrányát a magyar birkózó.

A második menetben végig Németh Zsanett ment előre, kezdett akciókat, csak a hatékonysággal akadtak gondjai: 2-3-nál beesett riválisa alá (2-5), majd a hajrában - miután egy szép lábra támadással már másfél perccel a vége előtt 5-4-re feljött - összefogta ellenfelét a szőnyeg szélénél, mégsem ő vitte le Aliyavát, hanem az azeri kontrázott jól és négy pontért a hátára dobta (4-9). Az utolsó másodpercekben ugyan szépen lecsavarta a riválist Németh, ám fordítani már nem maradt ideje.

"Kapkodott, az ő akcióiból élt az azeri, aki nem is kezdeményezett egyet sem. Bosszantó" - mondta kissé letörten Ritter Árpád, akinek az az első világversenye női kapitányként.

Németh Zsanett abban az esetben a bronzéremért léphet majd csütörtökön szőnyegre, ha Aliyeva a döntőbe jut. Az 55 kilogrammos Galambos Ramónának viszont már nincs miben bíznia, ugyanis cseh legyőzője a nyolc között kikapott.

Szerdán este három magyar kötöttfogású lesz érdekelt az éremcsatározásokban: Korpási Bálint (72 kg), Szabó László (82 kg) és Kiss Balázs (97 kg) egyaránt a harmadik helyért lép szőnyegre.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!