Sport

2018.03.27. 17:40

DVSC-TVP: Hársfalvi és Csáki távozik, ifjú tehetség érkezik

Debrecen - A 17 éves ifjúsági válogatott jobbszélső Arany Rebeka a Vasasból igazol Debrecenbe, míg a jelenleg kettős játékengedéllyel Nyíradonyban játszó Szabó Panna nagyobb szerephez jut a Lokiban – fogalmazott a dvsckezilabda.hu.

Debrecen - A 17 éves ifjúsági válogatott jobbszélső Arany Rebeka a Vasasból igazol Debrecenbe, míg a jelenleg kettős játékengedéllyel Nyíradonyban játszó Szabó Panna nagyobb szerephez jut a Lokiban – fogalmazott a dvsckezilabda.hu.

Arany Rebeka az Angyalföldi SI-ben nevelkedett, innen került a Vasashoz, ahol részese volt az NB I/B-ben szerzett bajnoki címnek, s az első osztályban is bemutatkozott. – A DVSC ajánlata egy pozitív visszajelzés volt számomra, nagyon boldog vagyok, hogy eljutottam idáig – mondta a honlapnak a fiatal kézilabdázó. – Persze azzal is tisztában vagyok, hogy ez nem azt jelenti, hogy elértem a célomat, hiszen új csapatomban bizonyítanom kell majd, s ez plusz motivációt jelent.

Tisztában vagyok vele, hogy a DVSC-nek komoly céljai vannak, szeretnék megfelelni az elvárásoknak.”

Rebeka Budapesten született és nőtt fel, jelenleg a Vörösmarty Gimnázium tanulója.

– Tudom, hogy nagyot fog változni az életem nyártól – folytatta az ifjúsági válogatott szélső. – Még egy évem van hátra az érettségiig, ezt magántanulóként fogom elvégezni, hiszen most még jobban előtérbe került a kézilabda. Szabó Dórit és Borgyos Pannát jól ismerem az ifjúsági válogatottból, ők biztosan segítségemre lesznek a beilleszkedés időszakában.

A Loki jelenlegi keretének jobbszélsője, Csáki Viktória a tervek szerint alsóbb osztályban folytatja pályafutását, de más szerepkörben marad a klub kötelékében.

A bal szélen Hársfalvi Júlia kölcsönszerződése lejár, és a szezon végeztével más csapatban folytatja pályafutását. Helyét a jelenleg kettős játékengedéllyel Nyíradonyban szereplő saját nevelésű játékos, Szabó Panna veszi át, ő lesz Vantara-Kelemen Éva párja ezen a poszton.

– Nagyon örülök a lehetőségnek, de természetesen van bennem némi drukk – fogalmazott a jelenleg vakbélműtétje után lábadozó Szabó Panna – Számomra fontos volt ez a szezon Nyíradonyban, rengeteget köszönhetek a csapatnak és Vili bácsinak. Rendszeresen játéklehetőséghez jutottam egy számomra új poszton, emellett különedzéseken vettem részt Márián Blanka és Vida Gergő irányítása mellett. Március nyolcadikán műtöttek vakbélgyulladással, hamarosan elkezdhetem az edzéseket. A nyári felkészülés kezdetére utol kell érnem magam fizikálisan, ezért fogok dolgozni a következő hetekben.


[related-post post_id="3807910"]

[related-post post_id="3806183"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!