Sport

2018.02.19. 17:57

Debreceni győzelmek a hétvégi hokitornán

Debrecen - Múlt hétvégén rendezték meg Debrecenben a szlovák bázisú nemzetközi bajnokság, a Carpathian Junior Hockey League (CJHL) harmadik fordulóját, ahol a debreceni, egyben a magyar jégkorongsportot a Debreceni Hoki Klub U 16-os csapata képviselte.

Debrecen - Múlt hétvégén rendezték meg Debrecenben a szlovák bázisú nemzetközi bajnokság, a Carpathian Junior Hockey League (CJHL) harmadik fordulóját, ahol a debreceni, egyben a magyar jégkorongsportot a Debreceni Hoki Klub U 16-os csapata képviselte.

A hazaiak mellett Kijevből és Harkovból két ukrán csapat, Csehországból a Brumov-Bylnice, Lengyelországból pedig a Sanok reprezentánsai érkeztek, míg Romániából a Dunarea Galati, Szlovákiából a HK Mládez Michalovce serdülő csapatai vettek részt a tornán.

A mieink pénteken a papírforma szerinti legerősebb csapatokkal kerültek szembe. A délelőtti találkozón kissé megilletődötten kezdtek, három góllal is elhúzott az idei tabellát pontveszteség nélkül vezető harkovi együttes. A második játékrészben magára talált a debreceni legénység, uralták a játékot, két gólra megközelítették az ellenfelet, így György József edző a vereség ellenére is elégedetten nyugtázta a látottakat.

A nap második összecsapásán fiaink a Kryzhynka Kyjev csapatával találkoztak és fegyelmezett hokival, kiváló védekezéssel 2-1-re legyőzték az ukránokat. Akik látták a mérkőzést, azok számára nem volt meglepő a végeredmény.

A hazai sikerek a második játéknapon folytatódtak. Előbb komoly energiákat mozgósítva 2-0 arányban bizonyultunk jobbnak a Michalovce együttesénél, majd a tornára igen erős kerettel érkező Dunarea Galati csapatát vertük 3-2-re, büntetőlövések után.

A harmadik napra jutott a két könnyebbnek tűnő ellenfél, a Sanok és Brumov-Bylnice. György József legényei érvényre juttatták a papírformát és mindkét ellenlábasukat, ha nem is túl könnyen, de biztos, 4-2-es gólkülönbséggel intézték el.

A háromnapos tornán a mieink összesen hat alkalommal léptek pályára, ebből ötször nyertek és 14 pontot itthon tartottak a lehetséges 18-ból. Ezzel a teljesítménnyel megszerezték a hétvégi torna 2. helyét, az összesített ponttáblázaton pedig egy pontra közelítették meg az ezüstéremre pályázó kijevi alakulatot. A CJHL idei kiírásából azonban még hátra van az utolsó erőpróba, melyre április 6. és 8. között a csehországi Brumov-Bylnicében kerül sorra.

György József edző már a záró etapra előre tekintve nyilatkozott: „A 3. forduló értékeléseként most csak annyit mondanék, hogy a srácok a várakozáson felül teljesítettek, minden egyes játékosunk a tudása legjavával, vagy még annál is többel járult hozzá a torna sikeres befejezéséhez. Az utolsó, brumovi fordulóban a cél az összesített 2. hely megszerzése, ami nehéz, de nem lehetetlen feladat. Gratulálok a srácoknak a helytálláshoz, ehhez hasonló fegyelmezett játékkal, kiváló hozzáállással kell majd jégre lépni az áprilisi mérkőzéseken is!”

- Debreceni Hoki Klub -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!