Sport

2018.02.13. 09:58

Bajnokok Ligája: itt már nem babra megy a játék

Bázel, Torino - Belecsap a lecsóba a legjobb tizenhat gárda, indul a BL nyolcaddöntője.

Bázel, Torino - Belecsap a lecsóba a legjobb tizenhat gárda, indul a BL nyolcaddöntője.

Kedden megkezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntője, 20.45-től rendezik a Basel–Manchester City és a Juventus–Tottenham Hotspur találkozót is.

A Basel az A csoport második helyén végzett, míg a City az F jelű négyes élén zárt a csoportküzdelmek során. A Basel a második pozícióban van jelenleg az élvonalbeli svájci bajnokságban, a legutóbbi körben 1–0-ra kikapott a Lugano csapatától. A Manchester győzelemmel hangolt a BL-párharcra, hazai pályán 5–1-re verte a Leicester a Premier League 27. fordulójában, múlt hétvégén. Egyébként a svájci független sportkutató intézet (CIES) tanulmánya szerint az öt topliga (az angol, a spanyol, a német, az olasz és a francia) csapatai közül a Manchester City költötte a legtöbb pénzt jelenlegi kerete kialakítására. Az angolok hihetetlen összegtől, 878 millió eurótól (274 milliárd forint) szabadultak meg.

Először találkoznak

A Juventus a „dések” között 11 ponttal a második lett, a Tottenham a H csoportban, vesztett meccs nélkül szerezte meg az első pozíciót. Az olasz formáció múlt pénteken 2–0-ra gyűrte le a Fiorentina együttesét, a Juve pillanatnyilag az ezüstérmes helyen áll a Seria A-ban. A Tottenham csak a negyedik a Premier League-ben, Mauricio Pochettino alakulata szombaton 1–0-ra verte az Arsenalt. A legfrissebb angol források szerint a sarkantyúsok védője, Toby Alderweireld várhatóan nem játszik majd a torinóiak ellen. A Juventus és a Tottenham először találkozik egymással az európai kupaporondon. A londoniak a nyári felkészülési időszakban Harry Kane és Christian Eriksen góljával 2–0-ra legyőzték a Juvét.

HBN


A keddi program

  • FC Basel (svájci) – Manchester City (angol) 20.45 (tv: Sport1)
  • Juventus (olasz) – Tottenham Hotspur (angol) 20.45 (tv: M4 Sport)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!