Sport

2018.01.05. 10:34

Szegeden játssza idei első mérkőzését a DEAC

Debrecen - A debreceniek visszavágnának a Naturtex-SZTE-Szedeáknak a nyitányon elszenvedett vereségért.

Debrecen - A debreceniek visszavágnának a Naturtex-SZTE-Szedeáknak a nyitányon elszenvedett vereségért.

Szombaton 18 órától a DEAC kosárlabdacsapata megkezdi az év és az alapszakasz második felének küzdelmeit. Berényi Sándor együttese ahhoz a Szegedhez látogat a hétvégén, amely szeptemberben a klub történetének első A-csoportos mérkőzését „rontotta el”.

A két ünnep közötti, Kecskemét elleni rangadóval féltávhoz érkezett a bajnokság alapszakasza. A debreceni kosarasok magasan az elvárások felett teljesítenek, újoncként jelenleg a 6-7-es mérleggel a kilencedik helyen állnak.

Összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal és a tabellán elért helyezésünkkel”

– vélekedett Berényi Sándor. – Azt gondolom, hogy az előzetesen kitűzött biztos bennmaradás felé jó úton haladunk, szeretnénk az alapszakasz végén a középházba bejutni, hogy a bajnokság finisében emiatt már ne kelljen aggódnunk. Akadtak olyan találkozók, amelyeken nagyobb rutinnal akár nyerhettünk is volna, viszont voltak bravúrgyőzelmeink is, melyeken előzetesen nem vártak tőlünk győzelmet. Mindent egybe véve nem lehet okunk a panaszra – mondta a tréner az eddigi szereplésről.

Kellemetlen csapat

Az alapszakasz befejeztével öt együttes kvalifikálja magát a felsőházba, öt a középházba, míg az utolsó négy az alsóházba. A kiesést az utóbbi csoportba tartozó gárdák döntik majd el egymás között, míg a középház tagjainak amellett, hogy biztos bennmaradók, még a rájátszásra is esélyük marad. Tavaly az Atomerőmű 9 győzelemmel volt a legjobb alsóházi csapat, az azt megelőző két évben pedig a Szeged és a Jászberény nyolc-nyolc sikerrel mondhatta el ugyanezt magáról. Idén az egyik legnagyobb rivális pont a szombati ellenfél, a Szeged lehet a végelszámolásánál.

– Nagyon kellemetlen csapat, a három délszláv légiósukat nagyszerűen egészíti ki az amerikai bedobójuk, de a magyarok is kiveszik a részüket a játékból. Juhos kiesése nem jött jól nekik, de nélküle is képesek jó teljesítményre, a Körmendtől például csak egy egylabdás meccsen kaptak ki.

Mindenki tudja a szerepét csapaton belül, évek óta együtt játszanak, az összeszokottság a legnagyobb fegyverük”

– nyilatkozta a csongrádiakról a szakember.

Vissza kell vágni

Nincs a legjobb formában a Szedeák, hiszen válogatott centerük, Juhos Levente nélkül legutóbbi négy összecsapásukat elveszítették, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy három idegenbeli találkozó mellett csak a bajnokesélyes Körmenddel játszottak hazai pályán. – Az utóbbi fordulók sikertelensége ellenére nagyon stabil csapat, amely tudatosan igyekszik lassítani a játékot. Az első fordulóban azért tudtak nyerni nálunk, mert abban a sebességben folyt a játék, amely nekik megfelelő volt, ezen mindenképpen változtatnunk kell majd. A lepattanózás, a kinti dobások és a gyors indítások kulcsfontosságúak lesznek. Nem hiszem, hogy ezen a mérkőzésen bármi eldőlne a helyezéseket tekintve, ennek ellenére szeretnénk szombaton győztesen elhagyni a pályát, és visszavágni nekik a hazai vereségért – zárta szavait a vezetőedző.

HBN


[related-post post_id="3722621"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!