Sport

2018.01.25. 15:28

DVSC-TVP: rangadónak fogják fel a Várda elleni meccset

Debrecen - Pénteken az edzőváltáson átesett Kisvárdához látogat a DVSC-TVP.

Debrecen - Pénteken az edzőváltáson átesett Kisvárdához látogat a DVSC-TVP.

A múlt heti érdi kupavereség után már csak a bajnokságra kell koncentrálniuk a piros-fehéreknek. Búslakodni nincs idő, mert máris itt az újabb feladat: a tabellán a tizedik helyet elfoglaló Kisvárda vár Vida Gergő tanítványaira a K&H női kézilabdaliga 12. fordulójában. A Loki egyik legrutinosabb játékosa, Csáki Viktória szerint átbeszélték a kupamérkőzés tanulságait, és mostantól már csak az előttük álló bajnokira koncentrálnak.

– Úgy gondolom, az érdiek ellen fegyelmezetlenül támadtunk, túl hamar ellőttük a labdáinkat, védekezésben nem tudunk olyan gyorsan visszazárni, mint ahogy előzetesen megbeszéltük, és emiatt sok lerohanásos gólt kaptunk. Türelmesebbnek kellett volna lennünk, támadásban pedig hosszabb lefolyású akciókat vezetnünk, ráadásul a helyzetkihasználással is akadtak gondjaink, mert Janurik Kinga sok ziccerünket hárította, amelyekből leindítottak bennünket az érdiek.

Ha a hibákat kijavítjuk, valamint jobban koncentrálunk a befejezésekben, akkor nem lesz probléma a továbbiakban”

– adta meg az eredményesebb szereplés receptjét a jobbszélső.

Két pontért utaznak

Bár a Kisvárda a tabella alsó harmadában foglal helyet, a játékosállománya ennél jobb eredményre hivatott. Valószínűleg így gondolta ezt a szabolcsi csapat vezetősége is, mert a sorozatban öt bajnoki vereség és a váciak elleni kupabúcsút követően közös megegyezéssel pénteken megszüntették Mátéfi Eszter szakmai igazgató szerződését.

– Egy edzőváltás új impulzust tud adni a csapatnak, de ilyen rövid idő alatt nem fog jelentősen megváltozni a játékuk és a taktikájuk. De nekünk ezzel nem szabad foglalkoznunk, a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Bár az eredmények nem arról tanúskodnak, a várdaiak tele vannak jó játékosokkal. Egyénileg nem szeretnék kiemelni senkit, de több olyan kézilabdázójuk is akad, aki egyedül is képes lehet eldönteni egy-egy mérkőzést. Számunkra nagyon fontos összecsapás következik, riválisként tekintünk a szabolcsiakra, olyan helyzetben vagyunk, hogy idegenből is a lehető legtöbb pontot kell elhoznunk. Egyértelműen a győzelemért utazunk Kisvárdára. Hazai pályán biztos, hogy nekünk fognak esni.

Nem szabad rágörcsölnünk a mérkőzésre, azt kell játszanunk, amit tudunk, és akkor győztesen térhetünk vissza Debrecenbe.”

A DVSC–Kisvárda találkozó a Bonifert Ferenc – Oláh Viktor bírópáros sípjelére kezdődik 18 órakor, a helyszín a kisvárdai városi sportcsarnok.

HBN-MSZ


[related-post post_id="3743248"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!