DVSC-TVP: percekig élt a remény

Akt.:
Érd vs. DVSC-TVP
Érd vs. DVSC-TVP - © Fotó: Kovács Anikó
Debrecen – A jól játszó Érd ellen nem volt esélye a sokat hibázó DVSC-TVP-nek.

Vida Gergő vezérletével az első jelentős erőpróbájának feszült neki szombat este a Loki, Érden kellett volna kiharcolnia a Magyar Kupa következő körébe jutást a debreceni hölgykoszorúnak, de erre szemernyi esélyt sem hagyott a hazai csapat. Szabó Edina tanítványai határozottan kezdve gyorsan a piros-fehérek tudtára adták, hogy aznap nem sok keresnivalójuk lesz az érdi arénában.

Az első félidő derekára már jelentős előnyt épített fel magának a Pest megyei együttes a támadásban és védekezésben egyaránt gyámoltalan DVSC-vel szemben, ha pedig mégis sikerült ziccerbe kerülnie a Loki kézilabdázóinak, akkor Janurik Kinga állta útját a lövéseknek. Ennek következtében egyre nőtt a különbség, az első harminc perc után gyakorlatilag el is dőlt a továbbjutás.

tv-1

Fotó: Kovács Anikó

Fordulás után sem vett vissza a tempóból az Érd, és Janurik, Lassource, González, valamint Krpez vezérletével folyamatosan növelve az előnyét végül tizenegy gólos győzelmet aratva jutott a következő fordulóba. A debreceni lányoknak mostantól csak a bajnokságban van lehetőségük maradandót alkotni.

HBN


A tények

Magyar Kupa, IV. forduló

Érd–DVSC-TVP 32–21 (17–10)

Érd, 1200 néző. V: Felhő, Öcsi

Érd: JANURIK – Krpez-Slezák 5, M. González 4, Signaté 2, Kisfaludy, A. Bulatovics 2, C. LASSOURCE 4. Csere: Foggea (kapus), Szabó L. 3 (2), KLIVINYI 4, Tóth G. 3 (1), Kiss N. 3, Gávai 2, Bernát. Edző: Szabó Edina

DVSC: HORVÁTH-PÁSZTOR – Varsányi, Hajduch 1, Grigel 4, Sirián 3, Deszpotovics 3, Hársfalvi 1. Csere: Lajtos (kapus), Punyko 1, Vantara-Kelemen 3, Pálsdóttir 3, Tóvizi, Jezsikava 1, Csáki 1, Román. Edző: Vida Gergő

Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–1. 11. p.: 6–2. 19. p.: 9–4. 25. p.: 12–6. 34. p.: 20–12. 43. p.: 23–13. 50. p.: 26–18. 56. p.: 30–21.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc

Hétméteresek: 5/3, ill. 1/0


Mesterszemmel

Szabó Edina: – Örülök, hogy jó telesítményt nyújtott a csapat, s bár nem szeretek senki külön kiemelni, ezúttal meg kell említenem a fantasztikusan védő Janurik Kingát.

Vida Gergő: – Ezúttal is kiderült, miben kell még javulnunk. Egyetlen pozitívum, hogy a lerohanásunk kezd összeállni, ám sajnos ezúttal kihagytuk az ebből adódó ziccereket.Sporthírek