Sport

2018.01.15. 16:31

A legjobb tíz vívó között a debreceni Battai Sugár Katinka

Debrecen - A mödlingi kadet körversenyen Battai Sugár Katinka ezúttal a 17. helyen végzett. Ezzel az eredménnyel tovább erősödött a cívisvárosi vívónő helye az Európa-Bajnokságra készülő kadet női kard válogatottban.

Debrecen - A mödlingi kadet körversenyen Battai Sugár Katinka ezúttal a 17. helyen végzett. Ezzel az eredménnyel tovább erősödött a cívisvárosi vívónő helye az Európa-Bajnokságra készülő kadet női kard válogatottban.

Már csak három verseny van hátra a válogatói ranglista lezárásáig és remekül áll a az U17-es válogatottságért folyó harcban a cívisvárosiak mindössze 14 éves vívónője. A hétvégi kadet körversenyen is remekül vívott a TFSE sportolója, mindkét csoportkörében minden mérkőzését nyerte, majd a táblán nyújtott teljesítményét követően harmadik legjobb magyarként, az előkelő 17. helyen végzett. Klubtársa, Simon Petronella két csoportkör után búcsúzott.

Jelenleg, a magyar válogatói ranglista 4. helyén álló Battai Sugárt követő versenyzőnek, ugyan van még matematikai esélye megelőzni cívisvárosi riválisát, de ehhez maximális teljesítmény mellett csodára is szüksége lenne. A válogatási ranglistát február 10-i. kadet országos bajnokság egyéni küzdelmeit követően zárja le a Magyar Vívó Szövetség. A március elején Szocsiban megrendezendő kadet Európa-Bajnokságon már biztos indulónak számít, az idén két Európai körversenyen is a döntőben végző (Szófiában 2., Eislingenben 6.) debreceni tehetség.

Battai Sugár Katinka idei remek teljesítményével berobbant a nemzetközi élmezőnybe is, hiszen az európai vívószövetség (EFC) ranglistáján (amin szerepelnek más kontinensek vívói is) a mödlingi verseny előtt a 10. helyet foglalta el, amit a körversenyen elért 17. helyével tovább javított. A ranglista frissítését követően előreláthatólag a 6-8. hely valamelyikére fog előre lépni.

Amióta az EFC és a Nemzetközi Vívószövetség ranglistákat vezet, debreceni vívó még sohasem állt ilyen előkelő helyen az adott rangsorokban. Eme tény pedig az Interfencing DSC és a TFSE Hatvani István Általános Iskolai tornatermében folyó műhelymunka, magas szakmai színvonalát egyértelműen jelesre minősíti.

- Interfencing DSC -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!