Sport

2017.12.10. 11:22

Parázs hangulatú meccsen kapott ki a Loki

Debrecen - A DVSC együtteséből az esztendő utolsó találkozóján két embert is kiállított Bognár Tamás játékvezető.

Debrecen - A DVSC együtteséből az esztendő utolsó találkozóján két embert is kiállított Bognár Tamás játékvezető.

Vélhetően rendkívül dacos Diósgyőr készült a Loki elleni mezőkövesdi csatára szombaton délután, hiszen biztosan frusztráló lehetett a borsodiak számára a tény, hogy 2009-ben tudták utoljára legyőzni a keleti riválisukat.

Nagyon rossz kezdés

Ennek megfelelően igen agresszív harcmodorban kezdett a DVTK, amihez az első húsz percben nem is tudott méltó partner lenni Herczeg András alakulata. A párharcokat rendre a pályaválasztó gárda játékosai nyerték meg, s a 17. percben már 2–0 állt az eredményjelzőn. Mindkét gólját rögzített szituációt követően szerezte a Diósgyőr, ami nyilván a nem megfelelő védekezésnek, és a Nagy sérülése miatt beugró Novota kapusnak róható fel.

A félidő vége előtt tíz perccel Takács Tamás közelről szépített, ezzel meccsben tartva a Debrecent.

Két piros is villant

A remény az egyenlítésre azonban megcsappant az első játékrész lefújását követően, amikor a nagy lökdösődésben Jovanovic meglegyintette ellenfelét, a bíró pedig, talán kissé szigorúan, piros lapot adott a hajdúsági középpályásnak.

Érdekes módon, a kiállítás után sokkal jobban futballozott a DVSC, nem érződött, hogy a vendégek eggyel kevesebben vannak. A Loki nem adta fel a pontszerzés lehetőségét, többször is közel állt a góhoz, egy ízben Ferenczi a kapufát találta el.

A 76. percben egy gyors kontra végén megszerezte harmadik találatát a Diósgyőr, azonban ettől sem zuhant össze a Lokomotív, nem sokkal később Tőzsér tizenegyesből újra felzárkóztatta csapatát.

Mindent megtettek a cívisvárosiak az egyenlítésért, de az végül már nem jött össze. A lefújás előtt nem sokkal Ferenczi és Eperjesi futott versenyt, a diósgyőri magával rántotta a Loki védőjét, Bognár azonban, a vendégek általános döbbenetére, előbbit állította ki második sárga lappal. A vereség ellenére a DVSC a 3. helyen telelhet.

HBN


OTP Bank Liga, 19. forduló

DVTK–DVSC 3–2 (2–1)

Mezőkövesd, 1655 néző. Vezette: Bognár (Buzás, Kóbor)

DVTK: Antal - Nagy T., Lipták, Karan, Tamás - Vela, Busai (Eperjesi 89.), Kocsis – Ugrai (Tóth B. 95.), Ioannidis (Szarka 75.), Bacsa

DVSC: Novota – Bényei (Sós 87.), Kinyik, Szatmári, Ferenczi - Bódi, Jovanovic, Tőzsér, Varga K. (Filip 46.) - Könyves, Takács T. (Mengolo 71.)

Gól: 1–0 Ugrai (11.), 2–0 Karan (17.), 2–1 Takács (36.), 3–1 Vela (76.), 3–2 Tőzsér (11-esből, 82.)

Sárga lap: Ugrai (45.+1.), Vela (54.), Könyves (54.), Kinyik (55.), Kocsis (73.), Szatmári (87.), Ferenczi (95.)

Kiállítva: Jovanovic (45.+1.), Ferenczi (96.)

Mesterszemmel

Bódog Tamás: Jó újra nyerni! Az első félidő alapján megérdemelten nyertünk, de a DVSC erejét mutatja, hogy amit a második félidőben, emberhátrányban produkált, az parádés volt. Kétszer-háromszor szerencsénk volt, mindamellett, hogy nekünk is voltak hatalmas lehetőségeink.

Herczeg András: Az első húsz percben veszélyesebbek voltak, fölénk nőttek agresszivitásban, a párharcokat is megnyerték. Ezt követően fokozatosan feljöttünk, megszereztük a szépítő találatot is. Sosem tudjuk meg, mi történt volna, ha teljes létszámban tudjuk folytatni. A csapatnak a második félidei játékáért, és az akaratáért, illetve az egész őszi szereplését gratulálok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!