Sport

2017.12.15. 08:29

Nők is harcba szállnak a Real Team Kupán

Debrecen - Idén lesznek újítások a hagyományos focitornán.

Debrecen - Idén lesznek újítások a hagyományos focitornán.

Nem túlozzuk el a dolgot, ha úgy kezdjük, hogy a hagyományoknak megfelelően. Hiszen immáron tizenhetedik alkalommal élhetjük át karácsony után rögtön a kispályás foci nyújtotta élményeket. December 27–30-a között ismét megrendezi Debreceni Péter főszervező a Real Team Kupát, a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban.

Sok a visszatérő

– Az idén is elkelt mind a 36 hely a csapatok körében, és annak külön örülök, hogy rengeteg visszatérő együttes is van. Az első három nap, ahogy már megszokhatták, a selejtezőké, ezeken 10 órakor kezdődnek majd a találkozók, és 19 óráig tartanak. A csapatok kilenc, négyes csoportban küzdenek meg a továbbjutásért. Minden csoportból az első két helyezett jut majd tovább. A szombat a döntőnap, melyen már reggel 8 órától rúgják a bőrt a labdarúgók. A teljesség igénye nélkül, ott lesz valamelyik csapatban Trencsényi János, Varga Kevin, Holman Dávid, Ferenczi János, Sós Bence, Kinyik Ákos – kezdte mondanivalóját a főszervező.

Fotó: Matey István

– Nagyon régóta résztvevője vagyok a Real Team Kupának, hiszen Debrecenben játszani mindig nagyon jól eső érzés. A nehézség a Mezei-Vill csapatának abban lesz, hogy december 20-án mérkőzésünk lesz a hazai futsalbajnokságban, ahol kisebb a labda, mint ezen a kupán. Így majd meg kell szoknunk a nagyobb labdát, mely magasabbra pattan, másképp esik le – ezt már a válogatott futsaljátékos, Trencsényi János mondta.

– Azért vállalok kispályás tornát, mert különleges élmény számomra. Nagyon sok kiváló képességű labdarúgó küzd a kupa megnyeréséért ezen a tornán mindig, és az idén is az a célom az új csapatommal, a Grand Casinóval, hogy mi állhassunk fel a dobogó legfelső fokára – ez pedig már Varga Kevin, a DVSC fiatal játékosának a véleménye, aki tavaly a torna legtehetségesebb játékosa lett.

Sokaknak feltűnhet, hogy a rendezvény döntőnapja egybeesik a DVSC-TVP aktuális bajnoki meccsével. Aznap ugyanis a Békéscsaba lesz a debreceni női kézilabdacsapat ellenfele. Éppen ezért született egy megállapodás a torna rendezője, és a kézilabdaklub között. Erről Szűcs Lajos, a Loki marketingvezetője beszélt: – Nem szerettük volna, hogy bárki lemaradjon valamelyik rendezvényről a kettő közül. Arra jutottunk, hogy a focitorna legkésőbb 18 órakor befejeződik, a kézilabdameccs pedig 20 órakor kezdődik december 30-án. A pénztárakat, és a kapukat 19 órakor nyitjuk, de elővételben a Real Team Kupa alatt is megvehetik jegyeiket a kedves szurkolók a kézilabdamérkőzésre.

Fotó: Matey István

A végén pedig érkezett a nagy bejelentés Debreceni Pétertől: – A döntőkre a pálya körül ledfalakat helyezünk el, ezzel is emelve a rendezvény „fényét”, valamint a kupán megméreti magát egy komplett női csapat is, akiket besorolunk az egyik csoportba.

HBN-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!