Sport

2017.12.16. 20:15

Nem igazán örülhet a DVSE az iksznek

Debrecen - Maradt a Vasas kétpontos előnye, miután 10–10-et játszott Debrecenben.

Debrecen - Maradt a Vasas kétpontos előnye, miután 10–10-et játszott Debrecenben.

Nem várt könnyű feladat a DVSE csapatára utolsó bajnokiján ebben az évben: ahogyan arra számítani lehetett, igazi rangadót játszott egymással Komlósi Péter alakulata és a Vasas szombaton este a Debreceni Sportuszodában, a férfi vízilabda OB I. A csoportjának 9. fordulójában.

A hazaiak csapatkapitánya, Kállay Márk akciógólja nyitotta a fontosabb események sorát. Az exdebreceni Marnitz Gergő még az első negyed végén egyenlített, 1–1. Remekül alakult a folytatás, Stefan Vidovic révén ismét előnyben voltak a cívisvárosiak, majd jött Macsi Patrik duplája, és máris 4–1-et mutatott az eredményjelző. Ezt a fővárosiak sem hagyhatták annyiban, 5–4-es állásnál jött a nagyszünet.

Egy emberelőnyt kihasználva Marnitz előbb egalizált, majd akcióból is betalált, így átvette a vezetést a Vasas. Folytatódott a küzdelem, hol az egyik, hol a másik gárda volt előnyben, 9–8-as Vasas-fórnál következett a záró etap. Kállay, majd Macsi is eredményesen fejezett be egy-egy támadást, azonban Marnitz is ismét villanni tudott. Több gól már nem is esett, 10–10-es döntetlennel zárult a derbi, mely inkább a pestiek számára kedvezőbb a felsőházba kerülésért folytatott harc szempontjából. A Debrecen a tabella ötödik helyéről várhatja a folytatást.

HBN


DEBRECEN–VASAS PLAKET 10–10 (1–1, 4–3, 3–5, 2–1)

Debreceni Sportuszoda, vezette: Berki András, Székely Balázs.

Gólok: Macsi Patrik 3, Kállay Márk 2, Boros Tamás 1, Fejős Róbert 1, Somlai Tamás 1, Dimitrije Obradovic 1, Stefan Vidovic 1, illetve Marnitz Gergő 5, Bencz Rolf 2, Sélley Rauscher Domonkos 2, Bóbis Máté 1

Kipontozódott: Simon Henrik

Gól/Büntetődobás: 0/0, illetve 1/1

Gól/Emberelőnyből: 1/12, illetve 3/9

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!