Sport

2017.12.01. 12:26

Leszakítaná a Honvédot a DVSC

Debrecen - A bajnoki címvédő kispestiekkel csap össze a Debrecen szombaton délután.

Debrecen - A bajnoki címvédő kispestiekkel csap össze a Debrecen szombaton délután.

Kupasiker után rangadót vív a DVSC szombaton 15 óra 30 perctől a Nagyerdei Stadionban, Herczeg András alakulata a bajnoki címvédő Budapest Honvédot látja vendégül. A találkozót a Hajdú Online élőben közvetíti.

A szerdai, Budafok ellen 3–0-ra megnyert Magyar Kupa-találkozó felelevenítésével indítottuk a beszélgetést Varga Kevinnel.

„Hatpontos” lesz

– Jó csapat ellen játszottunk, amelyről már a videózás során kiderült, hogy labdabiztos, kitűnő futballistákból áll – nyilatkozta a Naplónak a Debrecen 21 éves középpályása. – Idegenben léptünk pályára, és a zárt kapuk miatt a szurkolóink sem kísérhettek el, ám mi megfelelő habitussal futballoztunk, mindenki odatette magát, azok is, akik esetleg eddig kevesebb lehetőséghez jutottak a szezon során a Lokiban. Úgy vélem, ez volt a kulcsa annak, hogy sikerrel vettük az akadályt – fogalmazott az U21-es válogatott labdarúgó.

[poll id="1598"]

Nyilvánvalóan sokkal nehezebb meccs vár a lokistákra a Honvéd ellen, mint amilyen a budafoki volt.

– A bajnokság azon szakaszához érkeztünk el, amely talán még kiemeltebb jelentőségű, mint az eddigi fordulók.

Ugyanis ha meg tudjuk verni a Honvédot, akkor hat pontra leszakítjuk a kispestieket, akik éppen mögöttünk állnak a negyedik helyen. Már csak emiatt is nagyon fontos mérkőzés következik, az a bizonyos hat pont már megnyugtató lenne a téli szünet közeledtével.”

Hazai pályán játszhatunk, a gárda mentalitása és a morálja rendben van, elvileg minden adott ahhoz, hogy itthon tartsuk a három pontot – mondta Varga, aki szintén kivette a részét a múlt hétvégi fölényes, 5–1-es győzelemből.

Szervezettség szükséges

– A Vasas ellen az volt a „titok”, hogy nagyon fegyelmezetten játszottunk. Nem voltak olyan üres területek az egyes csapatrészek között, mint mondjuk a Videoton elleni vereség alkalmával. Rendeztük a sorokat, ugyanazt a szervezett futballt láthatták a nézők tőlünk, ami a bajnokság nagy részében jellemző volt ránk. Nem véletlenül kaptunk nagyon kevés gólt a Vidi elleni meccsig, és most a Vasas is csak tizenegyesből tudott betalálni Nagy Sándor kapujába. Ha ez a szervezettség megmarad, márpedig ezen leszünk, akkor legyőzhetjük a Budapest Honvédot – reménykedett a futballista, aki a törése óta kötéssel a kézfején lép pályára.

– Két hete lekerült róla a gipsz, ám mivel a csavarok még benne vannak a kezemben januárig, speciális rögzítőkötésben játszom. Még nincs tökéletes állapotban, de a futballban egyáltalán nem akadályoz.

HBN-TN


[related-post post_id="3696165"]

[related-post post_id="3696135"]

[related-post post_id="3696861"]

[related-post post_id="3694128"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!