Sport

2017.12.05. 11:24

Két barátságos meccs az Eb-újonc franciákkal

Budapest - A magyar válogatott már a januári Visegrádi Négyek Tornájára is készül.

Budapest - A magyar válogatott már a januári Visegrádi Négyek Tornájára is készül.

Megfiatalított keretet jelölt ki Sito Rivera szövetségi kapitány a magyar férfi futsalválogatott évzáró duplameccsére. Kedden és szerdán is az Eb-újonc Franciaországgal mérkőznek meg a mieink, akiknek, mint ismert, nem sikerült kvalifikálniuk magukat a január végén kezdődő szlovéniai kontinenstornára. A feltörekvő nemzedék mellett persze a rutin is képviselteti majd magát Miskolcon, az MVFC-Berettyóújfaluból négy játékos, a kapus Mezei Dávid, illetve Trencsényi János, Gál István és Szabó Péter is meghívást kapott.

Az első, keddi találkozó egyben búcsúmérkőzés is lesz, ezen az összecsapáson lép pályára utoljára a nemzeti csapatban a 113-szoros válogatott Németh Péter: 36 évesen búcsúzik az együttestől. A derbit az M4 Sport élőben közvetíti.

– Folytatjuk a svédek elleni mérkőzéseken látványosan meginduló fiatalítási folyamatot, ismét megadjuk a lehetőséget több fiatalnak, hogy bizonyítsák, helyük van a keretben – mondta az MLSZ.hu-nak Sitor Rivera a közelgő mérkőzésekről. – A franciáknak kiváló képességű játékosaik, remek csapatuk van. Ezt bizonyították a horvátok legyőzésével is. Mi a januári Visegrádi Négyek Tornájára is készülünk, mert hazai pályán szeretnénk megvédeni tavaly szerzett címünket. December 1-től Miskolcon készülünk, a franciák elleni mérkőzéseket hat edzés előzi meg. Bízom benne, hogy a felkészülés végére megfelelő állapotba kerül a keret minden tagja.

Kedden 18 órától, míg szerdán délután négytől feszül egymásnak a két csapat a miskolci Generali Arénában.

HBN


A magyar válogatott kerete

Kapusok:

Alasztics Marcell (ETO FC), Mezei Dávid (Berettyóújfalu)

Mezőnyjátékosok:

Trencsényi János (Berettyóújfalu), Németh Péter (Dunaújváros), Birinyi Balázs (Ferencváros), Nagy Imre (Nyírgyulaj), Dávid Richárd (ETO FC), Gál István (Berettyóújfalu), Horváth Norbert (Dunaújváros), Andorka Kristóf (Ferencváros), Sánta János (Nyírgyulaj), Klacsák Bence (ETO FC), Fridrich Dávid (Dunaújváros)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!