Sport

2017.12.18. 16:20

DVSE: még maradt esély a célok elérésére

Debrecen - Szőke Szabolcsék beleadtak apait, anyait, mégsem tudták legyűrni a Vasast.

Debrecen - Szőke Szabolcsék beleadtak apait, anyait, mégsem tudták legyűrni a Vasast.

Óriási versenyfutást folytat a férfi vízilabda OB I. A csoportjában a DVSE és a Vasas: mindkét csapat az első négyben szeretné zárni az alapszakaszt, mert az azt jelentené, hogy a felsőházban folytathatná a küzdelmeket. Múlt szombaton a Debreceni Sportuszodában találkoztak a felek, a fővárosiaknak tizenegy pontjuk volt a kilencedik forduló előtt, ezzel a negyedik helyen álltak, a cívisvárosiak kilenc egységgel az ötödikek voltak. Az összecsapás után a helyezéseket tekintve maradt minden a régiben, hiszen 10–10-es döntetlennel zárult a rangadó. Az eredménynek viszont sokkal inkább Földi László tanítványai örülhetnek, hiszen nagy lépést tettek a felsőházba kerülésért.

Lapunk kérésére a DVSE jobbkezes szélső átlövője, Szőke Szabolcs értékelte a mérkőzést. – Az elején minden úgy alakult, ahogy szerettük volna, meg tudtunk lépni, már 4–1-re is vezettünk. A folytatásban azonban több hiba is becsúszott, amit a Vasas ki is használt, feljöttek ránk. A végén ugyan még lett volna esélyünk nyerni, de sajnos, nem sikerült. Nem lehetünk elégedettek, mindenképpen győzni szerettünk volna. Persze jobb a döntetlen, mintha kikaptunk volna, így még maradt egy minimális esélyünk a célunk elérésére, azonban ahhoz az kell, hogy a továbbiakban mi minden meccsünket hozzuk, a Vasas viszont hibázzon – vélekedett a pólós; arra is rákérdeztünk, szerinte miért nem tudtak nyerni.

Sok múlott azon, hogy a kezdő centerünk, Lukas Durik eltiltás miatt nem játszhatott. Próbáltuk megfelelően pótolni, mindent kiadtunk magunkból, de a végére elfogytunk”

– mondta Szőke.

Minden finomság

Mint megtudtuk, szerdáig még Debrecenben lesznek a játékosok, aztán mindenki megy haza az ünnepekre a családjához. – Azt hiszem, mindenkinek jót fog tenni az elkövetkező két hét, feltöltődhetünk az ünnepek alatt – fogalmazott a Debrecen 10-ese. És ha már szóba jöttek az ünnepek, érdeklődtünk, Szőke Szabolcséknál hogy telik a karácsony. – Az én és a párom szüleinél is szoktunk egy kis időt tölteni ilyenkor, a debreceni otthonunkban nem is állítunk fát, mivel nem is tartózkodunk ott ebben az időszakban. Általában megajándékozzuk egymást, de most úgy beszéltük meg, hogy a közösen eltöltött idő lesz az ajándék. Az étkezés terén talán szerencsésnek mondhatom magam, annyira nem kell odafigyelnem ilyenkor sem, hogy mit eszem, minden finomságot meg szoktam kóstolni.

HBN


A férfi vízilabda OB I. A csoportjának állása

1. Szolnoki Dózsa 10 10 0 0 168–57 30

2. FTC PQS Waterpolo 9 8 0 1 159–56 24

3. BVSC-Zugló 9 5 1 3 93–80 16

4. VasasPlaket 9 3 3 3 72–90 12

5. DEBRECEN 9 3 1 5 84–103 10

6. Aligátor Vízilabda Kft. 9 2 0 7 73–137 6

7. Kaposvári Vízilabda Klub 10 2 0 8 66–128 6

8. UVSE 9 1 1 7 58–122 4


[related-post post_id="3712520"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!