Sport

2017.11.30. 13:49

Saját magára koncentrál a DEAC a Dunaújváros ellen

Debrecen - December havában is több kihívás vár a DEAC floorballcsapatára: rögtön a hónap második napján a Dunaújvárosi Egyetem együttese vizitál a Böszörményi úton.

Debrecen - December havában is több kihívás vár a DEAC floorballcsapatára: rögtön a hónap második napján a Dunaújvárosi Egyetem együttese vizitál a Böszörményi úton.

A Duna-parti gárda is veretes múltra tekint vissza, ám a tavalyi szezont a harmadik vonalban töltötték. Ettől függetlenül a Magyar Kupában élvonalbeli csapatokat is kiejtve a legjobb négyig verekedték magukat. Ezen is felbuzdulva idén a másodosztály küzdelmeiben vesznek részt ismét az újvárosiak: a címvédő Kazincbarcikai Ördögök bajszát meg is cincálták Kiss Tiborék, ugyanakkor a Veszprém és a Dunai Krokodilok elleni rangadókon fontos pontokat hullajtottak. A vendégek csapatkapitánya így értékelte az eddigi mérkőzéseket: „Sajnos az elmúlt mérkőzéseket nézve egy bizonyos séma rajzolódott ki: óvatosan, tapogatózó játékkal estünk neki az ellenfélnek, a helyzeteinket pedig elkapkodtuk, két harmados előnyt adva az ellenfélnek. A Szeged és a Miskolc ellen sikerült így is fordítanunk, a veszprémiek viszont kifogtak rajtunk. A nagyon rutinos krokodilokon már az OB III-ban sem sikerült fogást találni, ezen pedig az idei szezonban sem tudtunk változtatni.” Így nagyobb nyomás a vendégeken lesz: amennyiben tapadni kívánnak az élbolyra, győzelemre kell játszaniuk. A vendégek játékosa a szombati mérkőzésre is kitért: „Eddig nagyon magabiztosnak és szervezettnek tűnik a debreceni alakulat, de nem feltett kézzel érkezünk majd. Nem készülünk különösebben senkiből, igyekszünk inkább a saját játékunkra koncentrálni.”

A hazai oldalon mindenki nagyon bizakodó a legutóbbi győzelemnek köszönhetően. Ettől függetlenül a csapat tisztában van azzal, hogy egy újabb nemes ellenfél érkezik Debrecenbe, és semmiképpen sem szabad félvállról venni az összecsapást. Ami a játékosokat illeti: újra rendelkezésre fog állni dr. Héjja Gábor és újra pályára lép a korábbi válogatott Kovács Gergely is: utóbbi négy éve nem szerepelt tétmérkőzésen debreceni szerelésben. Újra játékra jelentkezik Bohos Dániel is, így kellemes gondban van a hazai szakvezetés a sorok összeállítását illetően. A távol maradók listáját ezúttal Okos Csanád „vezeti”, de nem lesz bevethető Füzesi Csaba, Hojcska Péter és Salló Barna sem.

Novemberben debütált Szalóki Nándor is, aki szinte berobbant a debreceni csapatba: két meccsen hét pontot termelt, ami igen tekintélyes teljesítmény. A józsai gólvágó így várja a szombati találkozót:

Nyilván győzelmet várok, mint mindenki. Nem ismerem a dunaújvárosi csapatot, mint eddig egyik korábbi riválisunkat sem, de nem hiszem, hogy könnyű ellenfél lenne. Azon leszek, hogy legalább annyit hozzá tudjak tenni ehhez a meccshez is, mint az eddigiekhez és megnyerjük a mérkőzést.”

Ami az örökmérlehet illeti: 3 debreceni győzelem mellett 2 döntetlen és 1 dunaújvárosi siker született az eddigi mérkőzéseken. Nem kérdés: a DEAC tovább szeretné javítani ezt az összevetést, de ehhez ugyanolyan koncentrációra és alázatra lesz szükség, mint múlt szombaton.

- DEAC -


Férfi OB II, 8. forduló:

Debreceni EAC – Dunaújvárosi Egyetem-RFT

Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka (Agrár)

2017. december 2. (szombat), 17:30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!